„XXI amžiaus“ priedas apie gimtinės žmones ir darbus

2016 m. gruodžio 2 d., Nr. 11 (80)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Gerumo šviesa paveiksluose

Rūta Averkienė

Ilona Mickevičiūtė prie savo darbų

Varėnos rajono savivaldybę papuošė puiki Tolkūnų kaime gyvenančios ir kuriančios profesionalios menininkės Ilonos Mickevičiūtės pastelių paroda. Sušildyti širdies ir rankų šilumos, šie subtilūs, meilę gamtai ir geras emocijas spinduliuojantys Ilonos tapyti paveikslai skleidžia gerumo šviesą ir džiugina kiekvieną, prisilietusį prie šių nuostabių darbų. 17 nuostabių paveikslų kelis mėnesius džiugins ne tik savivaldybės darbuotojus, bet ir lankytojus bei Varėnos krašto svečius.

Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta parodos atidarymo metu padėkojo jos autorei I. Mickevičiūtei už suteiktą galimybę grožėtis jos kūryba, įteikė padėką, palinkėjo sveikatos ir prasmingos kūrybinės veiklos. „Džiaugiamės, kad savivaldybę papuošė tokio masto menininkės, kokia esate Jūs, kūriniai“. Mero pavaduotojas Giedrius Samulevičius kūrėjai įteikė gėlių puokštę, daug padėkos žodžių už nuostabių kūrinių parodą autorei išsakė savivaldybės darbuotojai.

Kaip sakė pati Ilona, gimusi ir augusi Kaune, studijavusi tuometiniame Vilniaus dailės institute, kūrybinį darbą dirbusi Vilniuje ir Charkove, džiaugiasi jau 17 metų gyvendama ir kurdama gražios gamtos apsuptyje Tolkūnų kaime. Paveikta gamtos ir kaimo romantikos pradėjo piešti pastele, kuri leido laisvai, nevaržomai improvizuoti.

I. Mickevičiūtė yra profesionali vitražistė-monumentalistė, ji yra sukūrusi daugiau kaip 100 vitražų interjeruose. 1967–1980 metais gyveno ir kūrybinį darbą dirbo Ukrainoje, Charkove, 1980 metais grįžo į Lietuvą. „Visi mes – gamtos vaikai, ta žeme esame gyvi ir tai gimtai žemei niekieno neverčiami dirbame savo darbelius kaip išmanydami. Pasaulis žiaurus ir abejingas, ir jeigu savo darbais sušildome žmogų, pažadiname jausmus, tai suteikia mums prasmę gyventi“, – sakė parodos autorė ir užsiminė, kad dalį paveikslų norintys galės įsigyti.

Visus, norinčius aplankyti menininkės I. Mickevičiūtės pastelių parodą, kviečiame užsukti į Varėnos savivaldybę.

Varėna
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija