„XXI amžiaus“ priedas apie gimtinės žmones ir darbus

2018 m. sausio 5 d., Nr. 1 (93)


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Mielo žmogaus pasveikinimas

Ona Striškienė

Vidmantą Kartaną (dešinėje)
sveikina šeima
Vytauto Lesčinsko nuotrauka

Sveikatingumo centre „Vidmavita“ buvo švenčiamas Vidmanto Kartano 70-metis. Norėdamas sau ir aplinkiniams kultūrinės veiklos, šį centrą išėjęs į pensiją įkūrė jubiliatas. Prieš 22 metus V. Kartanas įkūrė IĮ „Jaukurai“, dabar filialai atidaryti ne tik Panevėžyje. Šį verslą perėmė šeimos nariai. „Jaukurų“ dovana miestui – Algimanto Varžinsko skulptūra „Gyvenimo žuvis“ Laisvės aikštėje.

„Vidmavitos“ vokalinis ansamblis „Pušelė“ skaičiuoja jau septintus metus. 2014 metais V. Kartanas pradėjo vadovauti Lietuvai pagražinti draugijos (LPD) Panevėžio skyriui. 2015 metais atsodintas ,,Aušros“ medis Nepriklausomybės aikštėje. 2016 metais, pasitinkant Lietuvos atkūrimo 100-mečio jubiliejų, Panevėžio kultūros ir poilsio parke pasodinta 20 ąžuolų, skirtų prisiminti ir pagerbti 20 signatarų, pasirašiusių 1918 m. vasario 16 d. Lietuvos nepriklausomybės Aktą. Organizuoti dviratininkų žygiai „Per žydinčią Lietuvą“ ir kiti, važinėta po visą Lietuvą, keliauta užsienyje. Tai – tik pagrindiniai šventę vedusios Bronės Slapšienės paminėti akcentai. Jubiliatas savo gana sudėtingą gyvenimą apžvelgė trumpai. Padėkojo atvykusiems už gražius žodžius, šiltus žvilgsnius, širdžių šilumą. Reikia pabūti bent kartą šalia Vidmanto, kad pajustum jo nuoširdumą, meilę žmonėms, gyvenimui, visam pasauliui. Kiekviena diena, gal net minutė apmąstyta, stengiamasi praleisti naudingai, turiningai. Turbūt žmogus, kuris be išskaičiavimo dalija save aplinkiniams, gauna atgalios kelis kartus daugiau.

V. Kartaną pirmiausia pasveikino šeima. Jautriai kalbėjo sūnus Giedrius, dovanodamas paties iš medžio išdrožtą skulptūrą. LPD Panevėžio skyriaus nariai uždėjo iš klevo lapų nupintą vainiką ir dovanojo angelo statulėlę. LPD pirmininkas Juozas Dingelis apjuosė tautine juosta. Nuoširdžiai pasveikino „Jaukurų“, Liekupio bendruomenės, dviratininkų klubo atstovai. Tarp sveikinimų klausytasi „Pušelės“ dainų. Sveikino doc. Kazimieras Ilginis (buvęs jo dėstytojas), skulptorius Algimantas Varžinskas su žmona. Dainomis sveikino Sigitas Stankūnas, savo sukurtomis eilėmis – Vilius Šidlauskas ir Ona Striškienė.

Visi sustoję Vidmantui Kartanui, jo žmonai Giedrai ir visai šeimai sugiedojo „Ilgiausių metų“.

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija