"XXI amžiaus" priedas apie Lietuvą ir pasaulį, 2003 m. gegužės 21 d., Nr. 10 (55)

PRIEDAI

Kauno ir Vroclavo sutarties pasirašymas

Praėjusį sekmadienį, gegužės 18 dieną, Kauno miesto savivaldybės meras Arvydas Garbaravičius ir Vroclavo miesto mero pavaduotojas Jaroslavas Obremskis pasirašė Kauno ir Vroclavo bendradarbiavimo sutartį. Pasirašymo metu dalyvavo Vroclavo mokyklų direktorių delegacija, svečiai iš Bialystoko ir Myslibožo.
Sutartyje numatyta rengti moksleivių, studentų ir mokytojų mainus, profesionalių ir mėgėjiškų meno grupių bei ansamblių vizitus, teikti pagalbą mokant savivaldybių darbuotojus, stiprinti ekonomines iniciatyvas.
Kauno ir Vroclavo ryšiai 1993 metais buvo sutvirtinti sutartimi. Per pastaruosius metus miestai keitėsi delegacijomis.
Praėjusią savaitę Vroclave vykusioje šventėje “Džiaugsmo paradas” lankėsi Kauno miesto mero pirmasis pavaduotojas Kazimieras Starkevičius. Šventės metu vicemeras dalyvavo susitikime su mieste viešėjusiais Prancūzijos prezidentu Žaku Širaku, Vokietijos kancleriu Gerhardu Šrioderiu ir Lenkijos prezidentu Aleksandru Kvašnievskiu, dalyvavo iškilmėse, surengtose miesto svečių vizito proga. Kazimieras Starkevičius su Vroclavo meru A.Dutkievičiumi aptarė susigiminiavusių miestų bendradarbiavimo galimybes, diskutavo verslo plėtros ir turizmo vystymo klausimais, aptarė miestų bendradarbiavimo sutarties prioritetus ir numatė veiklos programą. Kaimynus lenkus labai domino referendumo dėl Lietuvos narystės Europos Sąjungoje klausimai. Lenkijoje toks referendumas vyks birželio pradžioje.

V.K.

© 2003"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija