"XXI amžiaus" priedas apie Lietuvą ir pasaulį, 2003 m. rugpjūčio 20 d., Nr. 16 (61)

PRIEDAI

ES ir Azijos šalys kartu kovos su teroristų finansavimo šaltiniais

Europos Sąjungos (ES) ir Azijos finansų ministrai dar kartą patvirtinto savo šalių ryžtą kovoti su pinigų plovimu ir teroristų finansavimo šaltiniais. Be to, pareigūnai paragino plėsti tarptautinį bendradarbiavimą.
Dešimties Azijos valstybių ir keturiolikos ES šalių, Europos Komisijos ir Europos centrinio banko atstovai penktąjį Azijos ir Europos šalių finansų ministrų susitikimą baigė raginimais plėsti regionų bendradarbiavimą įvairiausiose srityse, tarp jų kovoje su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimo šaltiniais. Baigiamajame pareiškime teigiama: “Jie (atstovai) sveikino keturiasdešimt rekomendacijų ir aštuonis specialius nurodymus, kuriuos neseniai paskelbė Tarptautinė kovos su pinigų plovimu organizacija (FATF), ir paragino juos nedelsiant vykdyti”.
Finansų ministrai taip pat palaikė Vokietijos ir Malaizijos iniciatyvą šiais metais kartu surengti susitikimą, skirtą kovai su Europoje ir Azijoje veikiančiais pogrindiniais bankais.
Azijos ir Europos šalių susitikimas (ASEM) pirmą kartą buvo surengtas 1996 metais Bankoke. Šiais susitikimais siekiama stiprinti dviejų žemynų politinius, kultūrinius ir ekonominius ryšius.

Reuters-dpa-ELTA

© 2003"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija