"XXI amžiaus" priedas apie Lietuvą ir pasaulį, 2003 m. rugsėjo 3 d., Nr. 17 (62)

PRIEDAI

Tėvynės sąjunga kviečia į akciją „Nidai - taip,
„Lukoil“ – ne!“

Nekreipdama dėmesio į Lietuvos reiškiamą susirūpinimą, Rusijos naftos kompanija „Lukoil“ artimiausiu metu ruošiasi pradėti statyti platformas naftos gręžiniui telkinyje „D-6“. Vos už poros dešimčių kilometrų nuo Nidos esančiame telkinyje naftos gavybą rengiamasi pradėti dar šių metų pabaigoje, neturint tarptautinių gamtosaugos ekspertų išvados, atsisakant bendradarbiauti ne tik su Lietuva, bet ir su Kuršių neriją Pasaulinio paveldo dalimi paskelbusia UNESCO.
Toks Rusijos valdžios palaikomo „Lukoil“ elgesys yra akivaizdi grėsmė Neringai, ypač - Nidai, trapiam ir unikaliam mūsų gamtos kampeliui. Nesiskaitymą su teisėtais Lietuvos visuomenės, jos valdžios institucijų reikalavimais laikome pasityčiojimu iš lietuvių tautos.
Matydama, kad daugkartiniai kreipimaisi į Rusijos valdžios institucijas neduoda rezultatų, Tėvynės sąjunga kviečia Lietuvos visuomenę, politines partijas, visuomenines organizacijas, visus, kurie myli savo kraštą ir nori apsaugoti savo tėvynę, jos lietuvišką pajūrį, į dešimties dienų akciją „Nidai - taip, „Lukoil“ – ne!“
Akcija truks nuo rugsėjo 3 dienos iki rugsėjo 12-osios. Kiekvieną dieną šviesiu paros metu nuo 9 iki 20 val. prie visų Lietuvoje esančių degalinių piketuotojų grupės protestuos prieš „Lukoil“ neteisėtas ir pavojingas užmačias, kviesdamos visus susipratusius lietuvius, visus piliečius, kuriems rūpi švarus ir saugus Lietuvos pajūris, nepirkti produktų „Lukoil“ degalinėse.
Tikimasi, kad akciją parems valstybinės bei kitos įmonės, įšaldydamos savo sutartis su „Lukoil“.
„Lukoil“ degalinėse dirbantys Lietuvos piliečiai neturi nieko bendra su „Lukoil“ vadovų užmačiomis eksploatuoti naftos telkinį ties Nida, todėl tikimasi jų solidarumo ir supratimo, kad Lietuvą turime ginti visi kartu.

XXI

© 2003"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija