„XXI amžiaus“ priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2007 m. gruodžio 12 d., Nr. 22 (159)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Dėl pinigais valdomos politikos

Lietuvos nepriklausomybės gynimo Sausio 13-osios brolija kreipėsi į Lietuvos Respublikos prezidentą Valdą Adamkų, norėdama išgirsti jo aiškią poziciją esminiais Lietuvos išlikimo klausimais.

„Mums neramu dėl Rusijos šiandieninės politikos Lietuvos atžvilgiu, – teigiama kreipimesi. – Juk atvirai sakoma: Rusija pradėjo prieš mus karą ne tankais ir kalašnikovais, o pinigais. Ir Lietuvos politikoje, ir energetikoje, net kultūroje jaučiama Rusijos pinigų įtaka.“

Sausio 13-osios brolijai ypač neramu dėl įtartinos VSD veiklos, nukreiptos prieš patriotiškos nuostatos asmenis – tą liudija A. Petrusevičiaus istorija, V. Pociūno žūtis ir jo pomirtinis niekinimas, primenantis Lietuvos partizanų niekinimą pokaryje. Mirusiųjų niekinimas – svetimas lietuvių tikėjimui bei kultūrai.

Kreipimąsi pasirašiusios Brolijos pirmininkė Jadvyga Bieliauskienė ir posėdžio pirmininkė Alvyda Sipienė nori aiškios Prezidento pozicijos, kam jis patikės patį svarbiausią valstybės saugumo darbą: ar patriotinėms jėgoms, ar buvusių kompartijos veikėjų vaikams bei jų bendrams?

„Jei neturite galimybės išsiaiškinti, ar VSD nėra veikiama užsienio slaptųjų tarnybų, mes, visuomenės atstovai, galėtume kreiptis į NATO vadovybę pagalbos. Mūsų gyvenimas taps saugesnis tik tada, jei VSD tikrai dirbs tik Lietuvos naudai. Esame pasiruošę pozityvų Prezidento sprendimą paremti visuomeninėmis akcijomis“, – baigiamas kreipimasis.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija