„XXI amžiaus“ priedas apie pasaulio krikščionis, 2006 gruodžio 1 d, Nr.5 (31)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Brazilijoje – naujas Bažnyčios palaimintasis

Palaimintasis kun. Marijonas
de la Mata Aparicijus

San Paulo katedroje Brazilijoje paskelbtas palaimintuoju Dievo tarnas kun. Marijonas de la Mata Aparicijus (1905-1983). Beatifikacijos iškilmėms vadovavo Šventųjų skelbimo kongregacijos prefektas, kardinolas Chosė Saraiva Martinsas, iškilmėse perskaitęs popiežiaus Benedikto XVI apaštalinį palaimintojo skelbimo laišką.

Ispanų kilmės kunigas de la Mata, Augustiniečių ordino vienuolis, beveik visą savo kunigišką gyvenimą paskyrė Brazilijos tikinčiųjų, ypač vargšų, gerovei. Gimė 1905 metais, tapo vienuoliu 1921 metais. Po dešimtmečio buvo pasiųstas į Braziliją, kur įvairiose vietose ir San Paule praleido daugiau kaip 50 metų. Mirė 1983 metais.

Tėvas de la Mata buvo atviras visiems ir visada pasirengęs tarnauti artimui – ordino vyresniesiems ir broliams, parapijiečiams ir moksleiviams, valkatoms, gatvių ir neturtingų šeimų vaikams, ligoniams. Palaimintasis stengėsi suteikti ligoniams sakramentus, ypač mirties valandą. Palaimintasis visada žindavo, kaip ištiesti draugišką ranką žmogiškos šilumos išsiilgusiems žmonėms. Jis neparašė nė vienos knygos, nespausdino straipsnių, nepaliko raštų, išskyrus laiškus artimiesiems Ispanijoje ir kelis aplinkraščius ordino broliams, kai ėjo viceprovincijolo pareigas. Vieninteliai palaimintojo darbai buvo pagalbos ir artimo meilės veiksmai.

Pagal VR

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija