„XXI amžiaus“ priedas apie pasaulio krikščionis, 2011 m. rugsėjo 30 d., Nr. 2 (47)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai

 

Įkvepiantis šventųjų pavyzdys naujajai evangelizacijai

Mindaugas BUIKA

Popiežių Benediktą XVI sveikina vaikai

Nukrikščionėjusi Rytų Vokietija

Popiežiaus Benedikto XVI pasibaigusio vizito Vokietijoje ryškus naujojo evangelizavimo siekis galbūt labiausiai atsispindėjo jo apsilankyme Erfurto vyskupijos bendruomenėje. Tai Tiuringijos žemė, prieš du dešimtmečius buvusi komunistų valdytos vadinamosios Vokietijos Demokratinės Respublikos (Rytų Vokietijos) dalis, kur dėl valstybinio ateizmo ideologijos primetimo nukrikščionėjimo procesas yra labiausiai pažengęs visos Europos mastu. Apie 200 tūkstančių katalikų Bažnyčios narių turinčios Erfurto diecezijos teritorijoje katalikai sudaro 7 proc. visų vietos gyventojų (vidutiniškai Rytų Vokietijoje tik 3 proc.), ne ką daugiau yra protestantų. O likusią bendruomenės dalį, taigi, daugiau kaip tris ketvirtadalius gyventojų galima pavadinti „Gesellschafft ohne Gott“ (vok. „Visuomenė be Dievo“).


Popiežiaus kelionė tėvynėje Vokietijoje

Šventasis Tėvas aplankė Berlyno, Erfurto, Eichsfeldo ir Freiburgo katalikus

Šventasis Tėvas atvyksta
į pamaldas Berlyno
Olimpiniame stadione

Šv. Mišios Berlyno Olimpiniame stadione

Pirmąją vizito Vokietijoje dieną Šventasis Tėvas užbaigė Šv. Mišiomis, ketvirtadienio pavakare aukotomis Berlyno olimpiniame stadione, talpinančiame 70 tūkstančių žmonių. Mišių tema – Kristaus žodžiai: „Aš esu vynmedis. Jūs – šakelės. Pasilikite manyje“. Plėtodamas šią temą Šv. Mišių homilijoje, Šventasis Tėvas susiejo šiuos evangelisto Jono užrašytus žodžius su krikščionio apsisprendimo už Kristų ir priklausymo Kristaus Bažnyčiai giliosiomis priežastimis.


Palaimintųjų pėdsakais

Šventas vienuolės gyvenimas, liudijimas ir pranašystės

Mindaugas BUIKA

Palaimintoji Elena Aielo

Beatifikacijos iškilmė Kalabrijoje

Kaip jau buvo pranešta, plataus tarptautinio dėmesio susilaukė vienuolės sesers Elenos Aielo (1895–1961) beatifikacija, įvykusi jos gimtojoje Konzencos arkivyskupijoje, Italijos pietiniame Kalabrijos regione. Sesuo E. Aielo buvo paženklinta daugelį metų patirtų ir sunkiai pakeliamų kančių, Jėzaus stigmomis, taip pat išgyveno mistinius apsireiškimus ir paskelbė perspėjančias pranašystes, įskaitant diktatoriaus Benito Musolinio žlugimą. 1928 metais Konzencoje ji įsteigė benamių našlaičių globos namus, iš kurių išaugo nauja vienuolija Mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus Kančios mažųjų seserų kongregacija, XX amžiaus viduryje gavusi oficialų Bažnyčios pripažinimą.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija