"XXI amžiaus" priedas apie gyvybės apsaugą, 2003 m. kovo 21 d., Nr. 3 (28)

PRIEDAI









Apsispręsti dėl aborto padeda internetas

„Visą savo gyvenimą pasisakiau už lengviausią išeitį, kol kai kas neparodė man jūsų tinklapio. Visų pirma mane apėmė šokas ir neapsakomas šleikštulys, po to - silpnumas. Dieve, kaip galėjo taip atsitikti, kad visą gyvenimą ėjau klaidingu keliu? Juk iš tiesų aš nemaniau žudanti kūdikį. Aš tikėjau, kad mano pirmojo trijų mėnesių nėštumo abortas buvo sklandus ir paprastas dalykas. Šiandien Dievas man atvėrė akis ir nušvietė protą. Ir anksčiau pamąstydavau apie savo poelgį, tačiau niekuomet nemaniau esant jį blogą, kol nepamačiau šių nuotraukų“.
Aš visuomet buvau tikras, kad nuotraukų, kuriose užfiksuoti aborto nužudytų kūdikėlių likučiai, rodymas nereikalauja papildomų įtikinėjimų, kad abortas yra žiaurus nusikaltimas. Būtent todėl visai neseniai „Kunigų už gyvybę“ internetinį puslapį papildė nauja tokių nuotraukų ekspozicija. (Svetainės adresas: www.priestsforlife.org/images) Norėčiau pabrėžti, kad, nepaisant to, jog mūsų tinklapyje galima rasti tūkstančius lapų spausdintos medžiagos, šimtus valandų garso įrašų, niekas žmonėms nepadarė tokios įtakos kaip nuotraukos. Jokio puslapio „Kunigai už gyvybę“ veikla susidomėję internautai neaplanko dažniau nei šio. Dažnai gauname šią fotografijų rubriką lydinčių elektroninių laiškų, kaip antai: „Man dvidešimt penkeri, esu baltaodė iš viduriniosios klasės amerikiečių šeimos. Gyvenu Niujorke. Prieš pamatydama šias nuotraukas, 100 proc. būčiau pasisakiusi už abortą, kaip priimtiną išeitį… Tačiau dabar turiu nuoširdžiai prisipažinti, kad mano nuomonė visiškai pasikeitė“.
„Jūsų tinklapis visiškai pakeitė mano pažiūras. Aš asmeniškai niekuomet nebuvau entuziastinga abortų šalininkė, tačiau buvau tos nuomonės, kad tai turėtų būti palikta moters nuožiūrai. Dabar supratau, kad tas „beformis audinys“, apie kurį kalba abortų klinikos, iš tiesų yra žmogiška būtybė. Jūsų tinklapyje skelbiamą informaciją stengsiuos paskleisti kiekvienam, kurį pažįstu. Ačiū jums. Jūs net neįsivaizduojate, kiek dar negimusių vaikelių gyvybių išsaugojote“.
„Lig šiol neturėjau savo nuomonės dėl abortų: nežinojau, ar negimusį vaisių reikėtų laikyti žmogumi, asmeniu, gyvu sutvėrimu. Pamatęs šias nuotraukas, aš esu visiškai prieš šią siaubingą procedūrą“. Pagal laiškų turinį galima daryti išvadą, kad nuotraukos patraukė ir žmonių, kurie jau dabar pritaria judėjimui „Už gyvybę“, dėmesį: „Šiandien aš mačiau aborto aukų nuotraukas jūsų internetiniame puslapyje ir gailiai verkiau. Aš visuomet buvau kategoriškai prieš abortus ir balsavau prieš kiekvieną kandidatą, kurio partija remia abortus. Tačiau, kaip ir daugelis nutylėtų blogybių lig šiol, abortas man buvo pernelyg abstrakti, nors empiriškai ir amorali sąvoka. Jūsų tinklapis visiems laikams pakeitė mano suvokimą apie abortus“.
Nėra stebuklingo atsakymo į tai, kaip atsikratyti šios pasaulio blogybės, todėl kasdien tariuosi su savo bendradarbiais, judėjimo „Už gyvybę“ nariais, kaip pritaikyti vis naujas kovos su abortais priemones. Itin klaidinga manyti, kad vaizdinės priemonės „nėra efektyvios“ arba „visiems puikiai žinoma, kas yra abortai“. Kuo dažniau informacija pateikiama nuotraukomis, tuo greičiau suprantame, kad jos tiesiausiu keliu veda į problemos pažinimą. Jos leidžia žmogaus akiai pamatyti paslėptą neteisybę.
Anksčiau minėtoje interneto svetainėje galite ne tik apsilankyti, bet ir atsispausdinti šias nuotraukas. Jei pažįstate ką nors, kas dvejoja dėl aborto, nukreipkite juos į šį interneto puslapį. Jiems tikrai nebus tas pats.

Kun. Frenkas PAVONE,
„Kunigai už gyvybę“ direktorius

© 2003"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija