"XXI amžiaus" priedas apie gyvybės apsaugą, 2003 m. gegužės 16 d., Nr. 5 (30)

PRIEDAI









Nauja dovana tikintiesiems

Šventasis Tėvas organizacijai „Už gyvybę“ padovanojo naują dovaną. Veikiausiai jums teko matyti paveikslą, kuriame stovi Jėzus, jo pirštas nukreiptas į širdį, iš kurios sklinda raudoni ir balkšvi spinduliai. Apačioje užrašyti žodžiai: „Jėzau, aš tikiu tavimi“. Šis įvaizdis aukojamas Gailestingajai mergelei ir yra susijęs su šv. Faustinos Kovalskos (1905-1938) regėjimais. Kristaus apsireiškimą švenčiame šiais maldos žodžiais: „Aukščiausiasis Tėve, priimk Kūną ir Kraują, Sielą ir Nekaltybę savo mylimo Sūnaus, mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus, už mūsų ir viso pasaulio nuodėmes. Už jo didžią kančią dovanok mums ir visiems nusidėjėliams“.
Popiežius Jonas Paulius II paskelbė, kad, praėjus savaitei po Velykų, bus minima ši auka ir šį sekmadienį paskyrė Gailestingajai mergelei Marijai. Daugelis tikinčiųjų, o ypač judėjimo „Už gyvybę“ nariai, pirmą po Velykų sekmadienį aukoja Švenčiausiajai mergelei.
Tarp šios aukos ir abortų yra stiprus ryšys, taip rašoma šv. Faustinos dienoraštyje. Kunigas Serafimas Michalenka, pagrindinis šv. Faustinos dienoraščio vertėjas, jos kanonizavimo postulatorius, taip rašė: „Ne mažiau nei tris kartus nuo aštuntos iki vienuoliktos valandos vakaro ji jautė, kaip viduje plyšta į gabalus. Jos kančios buvo tokios didžiulės, jog ji manė, kad mirs. Jokie gydytojai negalėjo suprasti, kokia liga ją kamuoja, ir jokie vaistai negalėjo numaldyti jos skausmo. Vėliau jai buvo leista suprasti, kad jai tenka kentėti šituos skausmus už visas motinas, kurios abortais nužudė savo vaikelius“ („Dienoraštis“, 1276). „Kitąkart ji regėjo angelą su žaibais, kuris leidosi į Žemę sunaikinti vieno gražiausių jos šalies miestų. Ji jautėsi bejėgė, kad tai sustabdytų“ („Dienoraštis“, 474). „Kokį ginklą Viešpats jai davė? Maldą Gailestingajai Mergelei. Ji suprato, kad miestas buvo pasmerktas už nuodėmes, ypač už aborto nuodėmę“.
Dabar ir Popiežius pabrėžė šį ryšį ir patarė melstis už mamas, kad jos nedarytų abortų, melstis už gyvybę, už genetinių eksperimentų, klonavimo ir eutanazijos uždraudimą, melstis už mirties kultūros žlugimą.
Dievas negali neišgirsti mūsų maldų, tad nenustokime melstis.

Vertė Justina ŽEIŽYTĖ

Kun. Frenkas PAVONĖ,
„Kunigai už gyvybę“ direktorius

© 2003"XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija