"XXI amžiaus" priedas apie gyvybės apsaugą, 2003 m. liepos 25 d., Nr. 7 (32)

PRIEDAI









„Laikraštinė“ meilė

Laikraščiai mirga nuo įvairių pažinčių skelbimų. Taip vieniši žmonės ieško gyvenimo draugo, su kuriuo būtų galima dalytis džiaugsmais ir rūpesčiais. Per mano nugyventą amžių teko matyti daug visokių šeimų, o tikroji meilė aplanko tik vieną kartą. Pirmosios meilės niekas nepamiršta, kol širdis sustoja. Pagyvenusios moterys, vyrai ir jaunutės mergaitės per laikraštį ieško gyvenimo draugo. Meilės, laimės ieško ten, kur jos nėra. Retas atvejis, kad per laikraštį susipažinę žmonės būna laimingi.
Jei esi, žmogau, vertas vadintis žmogumi, atsispindės lyg veidrodyje tavo dorybė, darna ir sąžiningumas. Tuomet iš kelinto kaimo suras tave piršliai ir suks į tavo kiemą. Nereikės skelbimų laikraščiuose. Jei bernelis nebus girtuoklėlis ir tinginys, tuomet suras mergelę netoliese, nereikės belstis į kitus rajonus pagal skelbimus.
Giedrė ieškojo vienišo, nuoširdaus, išsilavinusio vyriškio. Panašiai toks ir atsiliepė. Algis, perskaitęs skelbimą, nutarė parašyti. Taip ir užsimezgė jau ne pirmą kartą išsiskyrusių žmonių draugystė. Giedrė pardavė savo sodybą, atsisakė darbo ir persikraustė gyventi pas Algį į kitą Lietuvos kraštą. Tuo metu Algis buvo bedarbis, dėl nuolatinio girtavimo teko palikti darbą. Giedrė nusipirko automobilį, o likusius už sodybą gautus pinigus nutarė padėti augančios dukros kraičiui. Algis santaupų neturėjo. Be to, jam reikėjo mokėti alimentus dviem savo vaikams iš pirmosios santuokos. Giedrės pinigai, skirti dukrai, tirpte ištirpo. Kilo vaidai, nesutarimai. Algis net norėjo nunuodyti mergaitę. Giedrė pagaliau suprato, kad Algiui reikėjo ne žmonos, o pinigų, ir nutarė pabėgti. Ji pardavė automobilį, nusipirko namelį kitame regione ir vieną dieną, Algiui nesant namuose, susikrovė savo turtą ir išvažiavo.
Algis yra sakęs, kad kurti šeimą pagal skelbimus laikraščiuose – tikra nesąmonė. Taip gyvenimo draugės jis niekada daugiau neieškos. Gal ir sunku suvokti, kodėl į penktą dešimtį įkopusi Giedrė kartojo tas pačias klaidas. Ji ir toliau ieškojo per laikraštį vyriškio rimtai draugystei. Atsirado keletas, bet tik laikinai, trumpalaikei draugystei. O tikro draugo, kuris padėtų gyventi, taip ir nesurado. Neturėdama darbo, pragyvenimo šaltinio, įklimpo į skolas. Atsisakydama darbo ir išeidama gyventi pas Algį, padarė didelę klaidą, kurios dabar jau nebeįmanoma atitaisyti. Taigi galima pasakyti, kad „laikraštinė“ meilė nepastovi ir apgaulinga.

Joana JANKAUSKIENĖ
Virbalis, Vilkaviškio rajonas

© 2003"XXI amžius"


Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija