„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.3 (76)

2007-iųjų kovo 16 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Pasaulinei ligonių dienai skirtos pamaldos

VILNIUS. Ligonių dienos proga kardinolas Audrys Juozas Bačkis aplankė Santariškių klinikas, kur aukojo šv. Mišias, teikė Ligonių patepimo sakramentą, lankė ligonius palatose. Vyskupas Juozas Tunaitis aplankė Vilniaus universiteto onkologijos ligoninę. Po šv. Mišių jis lankė ligonius palatose, teikė Ligonių patepimo sakramentą, dalijo Komuniją.

Kaunas. Minint Pasaulinę ligonių dieną, tradiciškai Kaune už ligonius buvo melstasi miesto gydymo įstaigose, jose įrengtose koplyčiose aukotos šv. Mišias, lankomi ligoniai ir jiems suteiktas Ligonių patepimo sakramentas, taip pat palaiminti jie ir visi jais besirūpinantys medikai. Vasario 12 dieną Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) lankėsi arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. Klinikų Šv. Luko koplyčioje ganytojas vadovavo Eucharistijos liturgijai, koncelebravo klinikų kapelionai kun. Jonas Babonas ir kun. Mindaugas Pukštys. Pamaldose dalyvavo šios gydymo įstaigos administracija, gydytojai, slaugytojai, aptarnaujantis personalas, ligoniai. Savo pamoksle arkivyskupas pasidalijo popiežiaus Benedikto XVI žinia 15-osios Pasaulinės ligonių dienos proga, atkreipdamas dėmesį, jog Šventasis Tėvas šiemet ypač ragina melstis už nepagydomai sergančius ligonius, kviesdamas juos savo kančią vienyti su Kristaus kančia, laimindamas ir pavesdamas Švč. M. Marijos užtarimui juos bei tuos, kurie kaip gerieji samariečiai gydo kenčiančiųjų fizines ir dvasines žaizdas. Per šv. Mišias giedojo medikių ansamblis „Kolegos“. Suteikęs ganytojo palaiminimą, vėliau arkivyskupas, lydimas KMUK Valdymo tarnybos direktoriaus Edmundo Varpioto, lankėsi Vaikų ligų klinikoje.

Vasario 9 dieną, gausiai dalyvaujant medikams ir ligoniams, šv. Mišias Kauno apskrities ligoninėje aukojo Švč. Jėzaus Širdies (Šančių) klebonas kun. Virginijus Veprauskas. Per pamokslą žmonių pastangas grąžinant kitiems sveikatą ar pagelbėjant kenčiantiems dvasininkas palygino su dieviškuoju darbu.

Vasario 11 dieną Raudonojo Kryžiaus klinikinėje ligoninėje šv. Mišias aukojo ir Ligonių patepimo sakramentą teikė Šventojo Kryžiaus (karmelitų) parapijos altaristas kun. Jonas Račaitis. Vasario 15 dieną Kauno II klinikinėje ligoninėje lankėsi ir šv. Mišias naujoje koplyčioje aukojo Šv.Dvasios (Šilainių) klebonas mons. Lionginas Vaičiulionis.

ŠILUVA. Vasario 13-ąją, Marijos dieną, Šiluvoje taip pat buvo melstasi už ligos ir kančios išbandymus patiriančius žmones: Švč. M. Marijos Gimimo bazilikoje aukotose šv. Mišiose arkiv. S.Tamkevičius išsakė šiemetinės Pasaulinės ligonių dienos Šventojo Tėvo intenciją ir kvietė melstis už nepagydomai sergančius žmones, pavesti juos Šiluvos Dievo Motinos užtarimui. Sveikuosius, ypač jaunus žmones, ganytojas ragino būti jautresnius kito kančiai, o atsidūrusius sunkioje ligoje negalvoti, jog Dievas apleido ar baudžia: „Jis kviečia stovėti prie Jo kryžiaus ir kančia prisidėti prie savo pačių ir pasaulio išgelbėjimo“.

Pagal katalikai.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija