„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.11 (84)

2007-iųjų lapkričio 16 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Aludarių ir degtindarių karavanas keliauja toliau

Prieš kurį laiką pats Prezidentas užsiminė, kad degalinėse neturėtų būti parduodami alkoholiniai gėrimai... Kol kas taip viskas ir liko kalbose. Kažin, ar tai nebūtų veiksmingas ginklas mažinant keliuose beprasmių žūčių skaičių?

Neseniai teko užsukti į prabangią degalinę, kurioje jau iš tolo pro didelius, gerai apšviestus langus ir duris matėsi lentynos, nukrautos alkoholinių gėrimų buteliais... Iš kitos pusės pastato įrengta ir kavinė, kurioje gali gauti karštos arbatos, sriubos, o tikriausiai ir šimtą gramų vyno ar degtinės...

Tačiau į tai niekas nekreipia net mažiausio dėmesio. Aludarių ir degtindarių – milijonierių karavanas be kliūčių keliauja toliau. Regis, jų visai nejaudina, kad per parą mūsų keliuose vidutiniškai žūsta net septyni (dažniausiai jauni) žmonės.

Prieš kurį laiką per radiją buvo pranešta, kad per savaitę nuo nekokybiškų narkotikų mirė septyni žmonės... Ir nenorom į galvą lenda klausimas, ar mūsų vaikai, paaugliai išklausę tokį pranešimą nesupras, kad naudoti reikia tik kokybiškus narkotikus? Todėl jau piktai norisi klausti, kokie redaktoriai rengia tas radijo laidas? Ar šiuos darbuotojus nereikėtų pamokyti dirbti?..

Ką gali padaryti viena Seimo Narkomanijos prevencijos komisijos pirmininkė R.Visockytė, jei dauguma Seimo narių palaiko milijonierius: aludarius, degtindarius, jei net Lietuvos Prezidento balso niekas neišgirsta?.. Apie tai, manau, reikėtų jau visiems, net eiliniams piliečiams, labai rimtai pagalvoti. Jau ne už kalnų ir Seimo rinkimai, tad suremkime pečius, surinkime į vieną galingą bloką visus nepragerto proto likučius – tai vienintelis būdas laimėti.

Regina Prascevičienė

Obeliai, Rokiškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija