„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.10 (95)

2008 m. spalio 17 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Mums rašo

Kaip suprasti?

Lietuvoje per 50 okupacijos metų mūsų tautiečiai tapo jei ne visai alkoholikais, tai vadinamais „mėgėjais“… Šiandien jau ir  nemaža dalis vaikų yra priklausomi nuo alkoholio.

Kai per „Panoramą“ išgirdau policijos komisarą aiškinant, kad bus imamasi griežtesnių priemonių tramdant chuliganizmą, pašiurpau… Į galvą šovė mintis, kad bus statomi kalėjimai, į juos uždaromi ir visi mūsų vaikai, jaunuoliai. Kas būtų mūsų tėvynei, mūsų vaikams, jei prioritetas bus skirtas tik kalėjimų statymui ir trylikamečių vaikų kalinimui tuose kalėjimuose. Vyr. komisaras nė žodeliu neužsiminė apie išplitusį alkoholizmą – pagrindinę mūsų visų tragedijų, nelaimių ir skausmo priežastį.

Visi aukščiausi valdžios vyrai, pradedant nuo Prezidento, Seimo, Premjero iki žemiausių valdininkų, turi atkreipti dėmesį į pagrindinę visų blogybių priežastį – alkoholizmą. Reikia pakartoti kovą, vykdytą ir laimėtą vyskupo Motiejaus Valančiaus.

Aišku, šioje srityje kalčiausias yra sovietmetis, tačiau jau beveik dvidešimt metų, kai gyvename laisvoje Lietuvoje ir esame tarsi nelaisvi… Ypač neramina mūsų visuomenės abejingumas, tyla. Labiausiai išgyvenu dėl mūsų inteligentijos, kuri tenkinasi vien bulvarine spauda ir klaidina jaunimą.

Regina PRASCEVIČIENĖ

Obeliai, Rokiškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija