„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.1 (98)

2009 m. sausio 23 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Už šeimos išsaugojimą

Dr. Rūta Gajauskaitė,

kriminologė

Gražią kalėdinę dovaną pateikė Seimas žmonėms – Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamų viešosios informacijos priemonių poveikio įstatymo pakeitimus, kuriais siūloma uždrausti rodyti fizinį, psichologinį smurtą, kankinimus, žudymus, turto naikinimą, lytinių organų demonstravimą, nešvankius gestus ir t. t. Trumpai tariant, uždraudė visą kenksmingą vaizdinę informaciją, žalojančią vaiko psichologinę brandą.

Įstatymas buvo parengtas dar praėjusios kadencijos Seime, bet įstrigo dėl  punkto, draudžiančio agituoti už homoseksualius santykius. Mat, kaip skelbė jie, Lietuvoje galioja lytinių mažumų teises ginantis įstatymas! Tačiau „žydrieji albinai“ pamiršo, kad Konstitucijos 29 straipsnis gina dorovę, jos labui netgi apribodamas teises ir laisves, ir išdrįso apskųsti Konstituciniam Teismui Seimo priimtą „Krikščionišką šeimos koncepciją“.  Dėl to skundo rinkėjai smarkiai praretino „žydrųjų albinų“ gretas. Kiek jų šiandien yra Seime, tiksliai sužinosime, kai bus balsuojama už „Nepilnamečių apsaugos“ įstatymą. Tada ir paskelbsime jų sąrašus visai Lietuvai – tegu rinkėjai pareikalauja iš jų pasiaiškinimo! Ir gėjų mėgėjus paskelbsime ne tik pavardėmis, bet ir pagal partinę priklausomybę.

Tautos prisikėlimo partijos rinkimuose deklaruoti dešimt Dievo įstatymų teikia vilties, kad jie nepalaikys „žydrųjų albinų“ likučių, tačiau partijos narių bohemiškas gyvenimas ir krikščioniškos šeimos vertybės labai jau prieštaringos realybės. Tad šeimų gynėjai turi būti budrūs ir atidžiai sekti šio įstatymo priėmimo eigą bei jo veikimo garantijų Baudžiamajame kodekse įtvirtinimą.

Visuomenė suprato „žydrųjų“ tikslus atskirti seksualumą nuo dorovės, nubraukti tūkstantmečiais kurtas tradicijas, saugančias vaiko ir šeimos interesus, ir nublokšti į pirmykščio žmogaus primityvų lygį. Vilnius – vienintelė Europos valstybių sostinė, kurios gatvių nesuteršė gėjų paradai, nesuplazdėjo vaivorykštinė vėliava – demoralizacijos pergalės simbolis...

Europos Sąjungos Parlamentas priėmė rezoliuciją, grasinančią tiems, kurie trukdys gėjams, o Lietuvos Seimas priėmė „Šeimos koncepciją“, įtvirtinusią krikščionišką požiūrį į šeimą bei moralę! Tačiau Lietuvoje šiuo metu sekso parduotuvėse galima įsigyti per 200 homoseksualizmą propaguojančių leidinių ir per 300 vaizdajuosčių! Jų, išskyrus 25 gėjų aktyvistus, niekas neperka... O viena vienintelė informacinio pobūdžio 80 puslapių brošiūrėlė „Sodoma ir Gomora“ buvo bemat apskųsta prokuratūrai!

Tyrimo metu atlikta Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos ekspertizė ir išvados nepatiko gėjams ir tolerantams ir jie pasiūlė savo turinčius specifinių žinių ir įgūdžių ekspertus. Šių turinčių „specifinių“ žinių ir įgūdžių ekspertų vertinimai akivaizdžiai šališki. Bet ne tai svarbiausia. Svarbiausia yra lygių galimybių teisė į kitokią nuomonę, žodžio laisvę ir pareigą paremti konstitucinę santvarką Lietuvoje! Tai akivaizdi agresija.

Argi ne metas susirūpinti dėl dorovės gynimo Lietuvoje laisvės? Visa lyginamoji (spaudos, vaizdajuosčių, institucijų) analizė patvirtina, kad pažeidinėjamos gyventojų daugumos teisės, jau nebekalbant apie kitų mažumų (vaikų, moterų, invalidų) teises, privilegijuojant vienintelę (iš dešimties) gėjų mažumą, ką draudžia Konstitucija.

Siekiant sustabdyti LR Konstitucijos pažeidimus dorovės ir žodžio laisvės gynimo srityje būtina:

- revizuoti visų „Lygių galimybių įstatymo“ priedangoje susikūrusių organizacijų (LGKT, „Atviri“, VDU Socialinių tyrimų centrą, UAB „Gaumina“, VšĮ „Europos socialiniai teisiniai ir ekonominiai projektai“, Lygių galimybių plėtros centrą, Lietuvos tolerantiško jaunimo asociaciją) darbo pobūdį, kryptis ir rezultatus bei jų finansavimo ir lėšų panaudojimo proporcijas tarp visų mažumų poreikių;

- išaiškinti marginalinius projektus bei jų vykdytojus;

- nuolat informuoti visuomenę apie šių projektų tikslus, vykdytojus ir suinteresuotas grupes bei įtaką dorovės ir žodžio laisvės apribojimui;

- uždaryti visas sekso parduotuves ir uždrausti pornografinės spaudos bei vaizdajuosčių platinimą.

Tik sveikos, doros šeimos išugdyta lietuvių tauta sukūrė savo valstybę, jos teisinius pamatus ir apgynusi savo laisvę, išsaugojusi papročius, per kraujo upes perbridusi, turi teisę gyventi ir kurti ateitį savo žemėje pagal savo valią, tautišką požiūrį ir Konstitucijoje įtvirtintą dorovę.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija