„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.3 (136)

2012 m. kovo 23 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Dvasinės konsultacijos

Simona Šapalienė

Šiemet jau 20 kartą žmonės per Ligonių dieną buvo raginami prisiminti juos – išgirsti jų poreikius, įsiklausyti į jų skausmą. Šią dieną taip pat prisimenami ir visi tie, kurie ligonių nepalieka nei kančiose, nei skausme – rūpinasi, skleidžia širdies šilumą.

Ligonių diena buvo minima ir Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje. Ta proga šv. Mišias aukojo vyskupas Jonas Boruta, kuris savo pamokslu siekė įkvėpti ligoniams vilties pasveikti, personalui dėkojo už kantrybę ir linkėjo ištvermės tolimesniuose darbuose. Po šv. Mišių susirinkusiems ligoniams bei medikams koncertavo Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijos mokytojai bei mokiniai.

Šiais metais prie šventės prisidėjo Klaipėdos universiteto Dvasinio konsultavimo studijų programos antrojo kurso magistrantės. Jos, lydimos kapeliono kun. Sauliaus Stumbros, turėjo galimybę susipažinti su ligoninės struktūra, plačiau pabendrauti su kiekvieno skyriaus personalu, išgirsti su kokiomis dvasinėmis ir psichologinėmis problemomis susiduria ligoniai ir juos slaugantis personalas. Kiek vėliau pačios studentės plačiau su ligoniais aptarė juos kamuojančias dvasines bei psichologines problemas.

Dvasinio konsultavimo studijų programa – nauja studijų sritis Klaipėdos universitete. Būtent šiais metais Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje 10 studenčių atliko pirmąją dvasinių konsultančių praktiką Lietuvoje. Gydymo įstaigoje studentes šiltai sutiko ir priėmė ne tik ligoninės personalas bei kapelionas kun. S. Stumbra, kuris studentėms pristatė ligonių dvasinio gyvenimo problematiką, bet ir ligoninės pacientai. Šios praktikos metu studentės įsitikino, kad ligonius kamuoja net tik fizinės, bet ir dvasinės-psichologinės kančios, kad jų – kaip dvasinių konsultančių – nauda ligonių sveikimui būtų nepamainoma.

Klaipėda

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija