„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.9 (142)

2012 m. rugsėjo 21 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Taikos siekis gyvybės kultūros kūrime

Mindaugas BUIKA

Šventasis Tėvas laisto jo pasodintą
kedro medelį, Libano nacionalinį simbolį

Popiežiaus paraginimas Artimųjų Rytų politikams

Viena įspūdingiausių popiežiaus Benedikto XVI kalbų jo apaštalinėje kelionėje į Libaną, be abejonės, buvo kreipimasis į šios šalies ir viso Artimųjų Rytų regiono politinius veikėjus bei diplomatus raginant darbuotis dėl čia labai reikalingos taikos kiekvienos žmogiškosios gyvybės gynimo pagrindu. Galima pritarti pradžioje sveikinamąjį žodį tarusiam Libano prezidentui Mišeliui Sleimanui, kad jo rezidencijoje Baabdos rūmuose rugsėjo 15 dieną vykęs susitikimas buvo tikrai istorinis, panašiai kaip Šventojo Tėvo kalba Jungtinių Tautų Organizacijos būstinėje Niujorke ar Vokietijos parlamente (Bundestago) Berlyne. Juk Artimieji Rytai išgyvena lemtingąsias permainas, vadinamąjį „arabų pavasarį“, kurio pasekmes dėl regiono geopolitinės reikšmės turi pajusti (ir jau junta) visa tarptautinė bendruomenė.


Laikas ir žmonės

Vaikai – didžiausias turtas

Bronius VERTELKA

Audronė Tubelienė pagimdė
ir išaugino 10 vaikų

„Man savi vaikai – kaip abiejų rankų pirštai. Įsipjovus vieną, visi kiti skaudėtų“, – sakė Skapiškio seniūnijos Dailiūnų kaimo gyventoja Audronė Tubelienė. Dviejų dukterų ir aštuonių sūnų (sūnus Aleksandras būdamas 21-erių žuvo autoavarijoje) motina. Sodietė, sulaukusi 22 anūkų, šiandien laiminga: jeigu kuo reikia padėti, kaip paukščiukai visi suskrenda į savo lizdą.


Laikas ir žmonės

Septynių vaikų mama

Rūta Averkienė

Aldona Klimavičienė (trečia
iš kairės) po apdovanojimo su anūke,
dukra ir vyru Prezidentūroje

Gegužės 3 dieną Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė Motinos dienos proga įteikė valstybinius apdovanojimus daugiavaikėms motinoms, išauginusioms ir pavyzdingai išauklėjusioms po septynis ir daugiau vaikų. Prezidentės dekretu ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanotos 46 daugiavaikės motinos. Viena iš jų – Varėnos rajono Panaros kaimo gyventoja Aldona Klimavičienė, išauginusi septynis vaikus. Garbingą apdovanojimą jai įteikusi šalies vadovė stebėjosi jaunatviškai atrodančia daugiavaike mama. A. Klimavičienę pasveikino šeimos nariai ir Merkinės seniūnas Gintautas Tebėra.

 
 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija