„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.12 (145)

2012 m. gruodžio 14 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai

Jaunatviška gyvybės gynimo dvasia

Mindaugas BUIKA

Lila Rose

Abortų „tamsaus biznio“ demaskavimas

Džiugu, kad tarp jaunosios kartos žmonių daugėja tikrųjų gyvybės gynėjų, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose, kurių įvykius stebi visas pasaulis. Šioje šalyje, kur prieš beveik keturis dešimtmečius legalizavus abortus, dabar kasmet daugiau kaip milijonas motinų įsčiose pradėtų kūdikių tampa sąmoningo žudymo aukomis. Viena žinomų gyvybės kultūros kūrėjų, jau įgijusi tarptautinį pripažinimą, yra 24 metų Kalifornijos universiteto (UCLA) absolventė Lila Rose. Ji, dar būdama 15-metė moksleivė, įsteigė Live Action (Gyvybės Akcija) jaunimo sąjūdį, išviešinantį ir tiriantį abortų industrijos nusikaltimus bei švietėjiškais ir sąveikos su žiniasklaida veiksmais skatinantį visuomenės sąmoningumą dar negimusių kūdikių teisių užtikrinimui. Ypatingas L. Rose ir bendražygių taikinys yra liūdnai pagarsėjusi Planuotos tėvystės asociacija, didžiausia JAV abortų skatintoja, kurios 40 proc. pajamų sudaro nėštumo nutraukimas. Ši, neva, pelno nesiekianti (labdaringa?) organizacija žinoma ir skandalingais negimusių kūdikių žudymo atvejais, kai abortai atliekami slapta jaunoms paauglėms mergaitėms, pastojusioms nuo seksualinių ryšių su suaugusiais vyrais, apie tai neinformuojant nei tėvų, nei visuomenės, nei teisėsaugos, nors kartais kalbama apie išžaginimą. Planuotos tėvystės asociacija, nepaisant savo korumpuotumo ir komercinių nuostatų, iš JAV vyriausybės (taigi visų mokesčių mokėtojų) per socialines programas kasmet gauna apie 400 milijonų dolerių paramą.


Titulas paskirtas „Lietuvos Caritas“ projekto vadovei

„Žmogaus teisių šauklės“ titulas šiais metais teko „Lietuvos Caritas“ projekto „Pagalba prostitucijos ir prekybos moterimis aukoms“ vadovei Kristinai Mišinienei. Nuo 2001 metų K. Mišinienės vadovaujamo projekto darbuotojai ir savanoriai teikia pagalbą bei paramą prostitucijos ir prekybos žmonėmis aukoms – dažniausiai mergaitėms ir moterims, atsidūrusioms užribyje, netekusioms pasitikėjimo savimi, bijančioms apginti savo teises. Jie taip pat padeda vaikams, kurie buvo parduoti elgetavimui, suaugusiems, kurie buvo parduoti įvairiems darbams.


Prostitucijos legalizavimas – ne išeitis

Lapkričio 30 dieną Kauno savivaldybėje vyko vienas iš tarptautinio projekto „16 pasipriešinimo smurtui prieš moteris dienų“ renginių – „Lietuvos Caritas“ projekto „Pagalba prostitucijos ir prekybos žmonėmis aukoms“ darbuotojų inicijuota apskritojo stalo diskusija „Prostitucija Lietuvoje: nelegali, bet klestinti. Iššūkis valstybei“.

Renginyje dalyvavo Kauno moterų draugijos, Žmogaus teisių komiteto, Visuomenės sveikatos centro atstovai, policijos pareigūnai ir kiti. Diskusiją moderavo „Lietuvos Caritas“ projekto „Pagalba prostitucijos ir prekybos žmonėmis aukoms“ koordinatorė Kaune Jolita Juškevičienė.


Sveika mityba – ilgesnio gyvenimo garantas

Ar žinojote, kad Jungtinėse Amerikos Valstijose antra mirtingumo priežastis po rūkymo yra nutukimas? Lietuvoje situacija yra kur kas geresnė, tačiau specialistai pastebi, kad ir mūsų šalyje daugėja žmonių, turinčių antsvorio. To priežastis – nesubalansuota ir nesveika mityba. Raginame atkreipti dėmesį į tai, ką ir kokiais kiekiais valgome, koks yra mūsų valgymo režimas.

 
 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija