„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.3 (148)

2013 m. kovo 8 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Kristus ir pasaulis

Sidabrinė gija

Atodangos

Abipus Nemuno


 

Apdovanota Kauno medikė

Prof. Rūta Nadišauskienė
su prezidente Dalia Grybauskaite

Džiuljeta Kulvietienė

Valstybės atkūrimo dienos proga Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė vasario 16-ąją ordinais ir medaliais apdovanojo 32 Lietuvos bei užsienio piliečius.

„Minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo 95-ąsias metines pagerbiame žmones, kurių pasiaukojimas ir darbai stiprina Lietuvą. Jie savo pavyzdžiu rodo, kad laisvė yra neatsiejama nuo atsakomybės kovoti už savo valstybę ir rūpintis ja“, – įteikdama apdovanojimus sakė šalies Prezidentė.

Pasak Prezidentės, laisvės kovų dalyviai, valstybės gynėjai, nepabūgę agresijos sausio 13-ąją, teisininkai, mokslininkai ir gydytojai, kultūros darbuotojai bei meno kūrėjai nusipelno ypatingos pagarbos už pasiaukojimą ir ryžtą siekti gerovės Lietuvai bei jos žmonėms. Prezidentė padėkojo ir užsienio piliečiams, kurie buvo šalia, kai Lietuvai buvo sunku, kuriems brangi mūsų istorija ir kultūra.

Už nuopelnus mūsų šaliai Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžius įteiktas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorei, LSMU MA Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovei Rūtai Jolantai Nadišauskienei.

Nuoširdžiai sveikiname gerbiamą profesorę gavus aukštą Tėvynės įvertinimą iš Lietuvos Respublikos Prezidentės rankų.

„Nustebimas. Tai nėra vien mano asmens ir mano darbo įvertinimas, tai medicinos srities, visos komandos, su kuria turiu garbės ir atsakomybės dirbti, įvertinimas. Džiaugiuosi, kad mūsų darbai, pasiekimai yra pastebimi, matomi ir vertinami. Apdovanojimai niekada nebuvo nei tikslas, nei siekiamybė, bet negaliu sakyti, kad manęs tai nesujaudino – būčiau nenuoširdi. Tai pats brangiausias – Tėvynės įvertinimas“, – gavusi apdovanojimą sakė prof. R. Nadišauskienė.

„Labai džiaugiuosi galimybe susitikti su Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite. Ji – labai stipri ir charizmatiška asmenybė, puikiai atstovaujanti Lietuvai bei mūsų šalies išmintingoms, kantrioms ir darbščioms moterims. Malonu pastebėti, kad Jos Ekselencija ir Prezidentūros darbuotojai sukūrė labai šventišką, nuoširdžią bei jauką atmosferą apdovanotiesiems ir jų šeimų nariams. Jautėmės lauktais ir gerbiamais svečiais“.

„Reikia pripažinti, jei ne šeimos palaikymas, supratimas, kad dirbi svarbų, reikšmingą visiems darbą, kažin, kaip čia būtų. Man labai svarbus vyro, mamos, sesers ir, žinoma, dukros palaikymas ir jų nuoširdus džiaugsmas su manimi ir už mane. Negalėčiau pasakyti, kad nuo šiol kažkas bus kitaip. Kaip dirbau, taip ir dirbsiu, kaip stengiausi, taip ir stengsiuosi. Darbo tikrai yra daug“, – kalbėjo prof. R. Nadišauskienė, neseniai už bendradarbiavimą sulaukusi ir Kazachstano valstybinio įvertinimo.

Prof. R. Nadišauskienės planuose – kokybės ir saugumo sistemų įdiegimas perinatologijoje ir ginekologijoje, kurios leistų saugiau dirbti ir apsaugotų nuo galimų klaidų ir neatitikčių.

Prof. R. Nadišauskienė lapkritį JAV tobulinosi kursuose, skirtuose moterų sveikatos priežiūros organizacijų vadovams, administratoriams, organizatoriams.

„Apdovanojimai – džiugu, smagu, šventiška, bet darbo pobūdžio, krypties jie nepakeičia“, – kalbėjo prof. R. Nadišauskienė.

Martyno Ambrazo (ELTA) nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija