„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.8 (165)

2014 m. rugpjūčio 15 d.


PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Gyvybės gynimo liudijimai futbolo pasaulyje

Mindaugas BUIKA

Brazilijos futbolo rinktinės
kapitonas Tiagu Silva su šeima

Išgelbėjimas nuo baisios nuodėmės

Birželį ir liepą Brazilijoje vykęs sportinių žaidimų „karaliaus“ – futbolo – Pasaulio čempionatas susilaukė ir didelio gyvybės gynėjų dėmesio, kadangi paaiškėjo, jog kai kurie jame dalyvavusieji žymiausi futbolininkai galėjo iš viso neegzistuoti, jeigu nebūtų išgelbėti nuo aborto dar kaip negimę kūdikiai savo motinų įsčiose. Vienas iš tokių išgelbėtųjų yra Brazilijos futbolo rinktinės kapitonas Tiagu Silva (Thiago Emiliano da Silva), kurio suspendavimas, gavus antrą geltoną kortelę, pusfinalio rungtynėse, daugelio komentatorių nuomone, yra didele dalimi atsakingas už tragišką brazilų komandos kapituliavimą prieš Vokietiją rezultatu 1:7. Bet paaiškėjo, kaip dabar atskleista dokumentuotame pasakojime apie T. Silvos, kuriam rugsėjo 22 dieną sukaks 30 metų, gyvenimą, ši garsi futbolo žvaigždė – vienas geriausių pasaulyje futbolininkų centro gynėjų – galėjo ne tik neprisiliesti prie kamuolio, bet ir iš viso neišvysti saulės šviesos, jeigu jo vargingai gyvenusi motina būtų pasiryžusi nutraukti pradėto kūdikio gyvybę dėl sumanymo daryti abortą. Tačiau išgelbėtas nuo tokio smurtingo nužudymo T. Silva dabar patikimai žaidžia savo šalies rinktinėje ir Europos futbolo klubų komandų čempionatuose bei tarptautiniuose turnyruose: šiuo metu jis gyvena Paryžiuje ir yra Prancūzijos čempiono, sostinės „Saint Germain“ klubo kapitonas. Kartu su savo, kaip futbolininko, talento raiška T. Silva viešai pabrėžia turimą gilų krikščionišką tikėjimą, ir dažnai matome, kaip susikaupia maldai rungtynių pradžioje ir pabaigoje.


Kryžių kalno atlaiduose – apie gyvybės vertę ir šeimos kryžių

Įnešamas Pasaulio jaunimo dienų kryžius

Liepos 26–27 dienomis vyravęs karštis neišgąsdino maldininkų, vykstančių į tradicinius Kryžių kalno atlaidus. Gausiai rinktasi jau į šeštadienio vigiliją, kurią pamėgusios šeimos atvyksta su mažamečiais ir vyresniais vaikais; džiugiu entuziazmu pasipuošęs jaunimas atstovauja įvairioms mokykloms ir organizacijoms; ištikimybe tradicijoms ir ištvermingumu žavi vyresnio amžiaus maldininkai; jau keli metai iš eilės Kuršėnų parapijos gyvastingumą liudija jaunuolių grupė, visada su iškilmingai nešama vėliava, lydima savo klebono kun. Sauliaus Paliūno.

Vigilijai susirinkta 19 valandą prie popiežiaus šv. Jono Pauliaus II kryžiaus. Kryžiaus keliui vadovavęs Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis paskelbė maldos intencijas. Sutartinai melstasi už šeimas, už Šventąją Žemę ir Ukrainą.

 
 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija