„XXI amžiaus“ priedas pagyvenusiems žmonėms, 2007 m. kovo 30 d., Nr. 2 (21)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos



ARCHYVAS
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Didžiuojasi, kad myli ir yra mylimi

Rūta AVERKIENĖ

Rajono mero pavaduotojas
Alvydas Valeiša su Stanislava
ir Broniumi Babravičiais

Auksinių vestuvių proga pagerbė mero pavaduotojas

Mielupio kaime gyvenantys Stanislava ir Bronius Babravičiai, susituokę prieš penkias dešimtis metų, minėjo garbingą vedybų metinių sukaktį. Ta proga auksinę santuoką švenčiančius mielupiečius pagerbė Varėnos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Alvydas Valeiša ir Matuizų seniūnijos darbuotoja Eugenija Sasnauskienė.


Tautodailininkė tikisi, kad muziejų atstatys vaikaičiai

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Tautodailininkė Alfreda Marcinkienė
mėgsta siuvinėti ir megzti

Netolimoje praeityje Ukmergės rajono Daumantiškių kaime esančią Marcinkų sodybą-muziejų lankė turistai, svečiai. Dabar iš muziejaus ir vertingų eksponatų likusi tik degėsių krūva, aplink galvas kelia usnys ir dilgėlės, akmenys apžėlę samanomis. Šios sodybos šeimininkė, perkopusi aštuntąją dešimtį tautodailininkė Alfreda Marcinkienė, išvydusi žurnalistus, atsidūsta ir pokalbį pradeda žodžiais: „Viskas turi savo pradžią ir pabaigą…“.


Turtingi savo ištverme

Bronius VERTELKA

Savo namų aplinkos grožį
Edmundas
ir Onutė Kazbarai kuria patys

Raseinių seniūnas Jonas Elzbergas pasiūlė aplankyti Onutės ir Edmundo Kazbarų sodybą, kuri šiemet rajone tarp privačių valdų pripažinta gražiausiai tvarkoma. Netrukus seniūno vairuojamas automobilis stabtelėjo ties vaikų gydytojos ir veterinarijos gydytojo namais. Ilgėliau pabendravus su jų šeimininkais, iš čia nebesinorėjo net išeiti.


Popierine liga serganti moteris

Gintarė Martinaitienė

Valentina Antanaitienė sako,
kad kiekvieną galėtų pamokyti
išlankstyti gulbę, bet pirmiausia
pataria išsilankstyti bent 1000 lapelių

Valentina Antanaitienė jau daugelį metų daro įvairiausius rankdarbius ir mano, jog tai puikus laisvalaikio praleidimo būdas. Šakių vaikų darželyje „Berželis“ dirbanti moteris mielai pasakoja apie savo darbus ir parodo darbovietės sienas, nukabinėtas jos darbais.


Nereali visuomenė ir valstybė

Pranciška Regina LIUBERTAITĖ

Žodis „nerealus“ labai dažnas tarp jaunimo. Beje, jaunimas kartais pagauna esmę, tokiais žodžiais išreikšdamas savo mintis ir nuotaikas. Kaip tik minėtas žodis šiuo metu padeda tą esmę išryškinti.

Iš tikrųjų, atrodytų, gyvename nerealioje visuomenėje ir valstybėje, nes iš menko lygio (turinio požiūriu) žurnalų nuotraukų žvelgia tik jauni masažų ir makiažų išpuoselėti veidai, žvilgsnį glosto išmankštintos ar dietų išlieknintos figūros, o tekstai apsiriboja drabužių ir papuošalų aprašinėjimu.


Pagarbos tautos istorijai Mokytoja

Laima MACYTĖ

80-mečio proga Aleksandrą
Skačkauskaitę-Kuodzevičienę
sveikina vaikaitis doktorantas Tomas

Aleksandra Skačkauskaitė-Kuodzevičienė gimė 1926 metais Birjagalos kaime (Pakruojo r.). Politinė kalinė ir tremtinė, apdovanota „Už nuopelnus Lietuvai“ ordino medaliu, Radviliškio savivaldybės tarybos 2003 metais įsteigtu apdovanojimu „Gerumo angelo“ statulėle. Ji turbūt vienintelė mieste, kuri nepavargdama rūpinasi, kad vasarą nevystų gėlės ant tautos gynėjų – savanorių, partizanų – kapų, kovas ženklinančiose paminklinėse vietose.


„Esu laimingas, kad padariau tai, ką galėjau padaryti“

Prie Kosto Janulaičio rūpesčiu
atstatyto Nepriklausomybės
paminklo valstybinių ir kitų
švenčių progomis
vilkaviškiečiai padeda gėlių

Kuklus, smulkutis, visada skubrus Kostas Janulaitis, daugelį metų sąžiningai dirbęs žemės ūkyje ir mokykloje, vilkaviškiečiams tapo žinomas nuo pat Atgimimo pradžios. Jo drąsūs ir svarūs žodžiai įvairiuose susibūrimuose, rajono valdžios kabinetuose ir ryžtingi darbai leido įgyvendinti tai, kas galėjo nusikelti į tolimesnę ateitį arba visai išblėsti. K.Janulaitis Atgimimo priešaury pradėjo rūpintis, kad būtų atstatytas paminklas ir įvardyti tikrieji trijų Vilkaviškio kunigų (Justino Dabrilos, Vaclovo Balsio ir Jono Petrikos) Budavonės miškelyje žudikai, kad būtų įamžintas „Tauro“ apygardos partizanų kapeliono kun. Justino Lelešiaus atminimas, kad iškiltų paminklai stalinizmo aukoms atminti, tremtiniams, partizanų žūties vietose.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija