„XXI amžiaus“ priedas apie slaptąsias tarnybas

2009 m. sausio 14 d., Nr.1 (24)


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


XXI amzius


ARCHYVAS

2007 metai
2008 metai

Draudimais nieko nelaimėsi

Lietuvos Respublikos Seimo liberalų sąjūdžio frakcijos nariai Dalia Kuodytė ir Vytautas Grubliauskas prieš keletą dienų kreipėsi į Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovą Povilą Malakauską, prašydami išsiaiškinti, ar keturi interneto tinklalapiai (omenyje pirmiausiai turimi tie portalai, kurie liaupsina komunistinę santvarką, o mūsų partizanus vadina banditais), nepažeidžia Lietuvos Respublikos įstatymų. Buvusi ilgametė Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro generalinė direktorė Dalia Kuodytė štai kaip argumentuoja savo sprendimą kreiptis į VSD vadovą: „Pastaruoju metu vis dažniau pastebima gana pavojinga tendencija ir fiksuojami atvejai, kada interneto erdvėje atsiranda portalų, kuriuose skleidžiamas šmeižtas, neapykanta, sąmoningai klastojama Lietuvos istorija, juose niekinama Lietuvos valstybė. Apie tai liudija ir vis dažnėjantys į mus besikreipiančių Lietuvos piliečių skundai“.


Kai interviu – tik beprasmis laiko gaišinimas

Gintaras Visockas

Skaitytojams tikriausiai nereikia priminti, jogkariniais dalykais domiuosi ne vienerius metus. Rimtesnis gilinimasis įLietuvos kariuomenės problemas prasidėjo prieš 10 metų. Būtent1998-aisiais prie vieno tuomet didelį tiražą turėjusio leidiniopradėjau leisti karinio pobūdžio priedą „Vardan Lietuvos“, kurissėkmingai skaitytojus pasiekdavo ištisus šešerius metus, įkūriau daugapie karinę žvalgybą ir kontržvalgybą rašantį internetinį portalą


Partinis  šnipinėjimas Rusijoje

Mūsų žiniasklaidoje tokie straipsniai apie partijas ir jų šnipus nedažni. Eiliniai žmonės (gal net eiliniai partijų nariai) beveik neįsivaizduoja, kas vyksta partijų viduje, kuo jos kvėpuoja, kokias  intrigas rezga. Mažai kalbama apie perbėgėlių padarytą žalą. Neteko skaityti analitinio straipsnio apie šauniojo mūsų lakūno skrydžius iš vienos partijos į kitą. O juk tie skrydžiai labai kryptingi, verti ne vieno straipsnio, gal net studijos. Partijos gimsta, auga, jungiasi, skyla, miršta (kartais – negimusios), dreifuoja, keičia pavadinimą, nesikeisdamos iš vidaus... Įdomu būtų žinoti, kokį poveikį šiems procesams turi šnipai, perbėgėliai, apsimetėliai... Juk Lietuvoje tiek daug partijų partijėlių, taigi – ir šnipų.

 
 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija