„XXI amžiaus“ priedas apie slaptąsias tarnybas

2009 m. gruodžio 16 d., Nr.12 (35)


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


XXI amzius


ARCHYVAS

2007 metai
2008 metai
2009 metai

Mįslinga „Giuniaš“ asociacija

Gintaras Visockas

Asociacijos „Giuniaš“ vadovybė.
Dešinėje – Sadychas Nurulajevas
Autoriaus nuotrauka

Tautinių mažumų reikalai svarbūs ne tik Lietuvoje gyvenančių mažumų atstovams. Jie svarbūs ir mums – dėl to, kad šiandien Kremlius savo destruktyviems tikslams realizuoti stengiasi pajungti kuo daugiau Lietuvoje gyvenančių kitataučių (nors „dirbama“, žinoma, ir su lietuviais). Maskva bando paveikti ne tik Lietuvos rusus, bet ir kitų tautybių atstovus, kuriuos visus ji kažkodėl vadina „Rusijos tėvynainiais“. Turimomis žiniomis, dabartinė Rusijos vadovybė pirmiausia siekia paveikti stačiatikybę išpažįstančias bendruomenes, tačiau nepamiršta ir kitų, pavyzdžiui, – musulmonų. Rusijos metodai puikiai žinomi: skaldyk ir valdyk. Prolietuviškai nusiteikusias bendrijas bandoma suskaldyti, o prorusiškoms organizacijoms stengiamasi dirbtinai suteikti išorinio solidumo, svarbumo, reikšmingumo. Tokios nerimą keliančios informacijos turime užtektinai. Per pastaruosius keletą metų daug kas išsiaiškinta, suprasta. Tačiau ne veltui liaudies išmintis byloja: kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių.


VSD direktorius Povilas Malakauskas pasitraukė iš pareigų

Gruodžio 14-ąją iš VSD generalinio direktoriaus pareigų pasitraukė Povilas Malakauskas. Šią žinią pranešė visos pagrindinės Lietuvos masinės informacijos priemonės. Prezidentė Dalia Grybauskaitė iš karto patenkino P. Malakausko pareiškimą. P. Malakausko sprendimą trauktis iš VSD vadovo posto teigiamai įvertino ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas.


Ko baiminasi Rusijos kariškiai

Rusijos masinės informacijos priemonės plačiai aprašė gruodžio 5-osios naktį kilusį milžinišką gaisrą viename Permės naktinių klubų. Tačiau toli gražu ne visi Rusijos žurnalistai išdrįso parašyti (o gal ir nežinojo), jog gruodžio 5-osios naktį minėtame klube linksminosi net keliolika aukšto rango Permės slaptųjų bei specialiųjų tarnybų karininkų, pradedant generolais ir baigiant pulkininkais. Linksminosi ne vieni, o su elitinėmis prostitutėmis. Taigi įmanoma, jog gaisras Permės naktiniame klube kilo ne dėl vadinamojo trumpojo jungimo ar neatsakingai instaliuotų elektros laidų virš šokių aikštelės.

 
 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija