„XXI amžiaus“ priedas apie slaptąsias tarnybas

2010 m. birželio 16 d., Nr.7 (42)


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


XXI amzius


ARCHYVAS

2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

„Rusijai paranku, kad už grotų sėdėtų Konstantinas Michailovas“

Advokatas Oskaras Ruodė
Autoriaus nuotrauka

Tęsiame temą apie tikrąsias buvusio omonininko Konstantino Michailovo (Nikulino) kalinimo Lietuvoje priežastis. Šį kartą mūsų svečias – buvusį OMON milicininką ginantis advokatas iš Rygos Oskaras Ruodė (Oskars Rode). Beje, duodamas išskirtinį interviu Latvijos teisininkas pateikė sensacingą versiją, kodėl Rusija visiškai nesidomi šia byla ir kodėl greičiausiai nė kiek nesipiktins, jei Lietuvos teisėsauga už dalyvavimą Medininkų žudynėse nuteis būtent K. Michailovą. Su Latvijos advokatu Oskaru RUODE kalbasi žurnalistas Gintaras Visockas.


Kada pradėsime bijoti kinų

Gintaras AUKŠTUOLIS

Dar prieš keletą metų Lietuvos VSD itin rimtai ruošėsi kovai su terorizmu ir jau buvo pasiekusi rimtų, apčiuopiamų rezultatų. Tačiau nūnai ši tauri VSD misija sužlugdyta. Ją sugriovė mūsų politikai, neįžvelgiantys terorizmo keliamų pavojų, bei mūsų žiniasklaida, atkakliai tęsianti atakas prieš VSD. Maždaug taip viename iš paskutiniųjų savo komentarų „Lietuvos ryte“ tvirtina buvęs VSD vadovas Mečys Laurinkus. Sunku ginčytis su buvusiu ilgamečiu VSD vadovu, kurį žurnalistas Virginijus Savukynas vienoje televizijos laidoje pakrikštijo „labiausiai informuotu žmogumi Lietuvoje“. Ir vis dėlto norėčiau nusistebėti: ar mūsų saugumas tikrai jau toks bejėgis, bedantis, pasyvus?


Amerikietiška nesėkmė Irano smėlynuose

Gintaras Visockas

Dykumos smėlynuose lengva pasislėpti

Sėkmingai pasibaigusios Izraelio slaptųjų tarnybų operacijos Entebėje metu Izraelio komandosai beveik be aukų sugebėjo išlaisvinti 1976-ųjų birželio 27-ąją dieną Palestinos kovotojų pagrobtus įkaitus. Tąsyk Izraelio politika Artimuosiuose Rytuose nepatenkinti teroristai užpuolė Prancūzijos keleivinį orlaivį, skridusį iš Izraelio sostinės Tel Avivo į Prancūzijos sostinę Paryžių. Tiksliau sakant, pilotams liepė leistis Ugandos mieste Entebėje. Ugandą tuo metu valdė diktatorius Idi Aminas, rėmęs palestiniečių priešinimąsi Izraeliui. Taigi užgrobtas lėktuvas su 258 įkaitais atsidūrė Ugandos sostinėje. Entebėje teroristai paskelbė savo reikalavimus: Izraelis iš kalėjimų privalo paleisti 53 palestiniečius, įkalintus dėl karinių veiksmų prieš Izraelį. Priešingu atveju bus išžudyti visi įkaitai.

 
 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija