"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2004 m. kovo 12 d., Nr. 3 (52)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Moksleiviai piešiniais ragina išsaugoti Merkį ir Nemuną

Vilniuje, Parlamento galerijoje, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus apdovanojo Varėnos rajono moksleivius, dalyvavusius Seimo nario Gedimino Jakavonio skelbtame vaikų piešinių konkurse „Išsaugokim Merkį ir Nemuną”. Šis konkursas pratęsė Seimo nario G.Jakavonio suburtos Dainavos krašto gynimo bendruomenės iniciatyvinės grupės pilietinę akciją „Hidroelektrinėm – NE, Merkiui ir Nemunui –TAIP”.

Susirinkusius konkurso dalyvius sveikino Seimo pirmininko pavaduotojas Artūras Skardžius ir parlamentaras G.Jakavonis.

„Šiandien jūs esat kariai. Tokie patys kariai, kaip ir tie, kur gynė Merkinės piliakalnį viduramžiais nuo kryžiuočių. Šiandien Dainavos kraštui yra iškilusi kita grėsmė - vienoje gražiausių Lietuvos vietų, Nemuno ir Merkio santakoje, yra numatoma statyti hidroelektrinę, paversiančią šį kampelį uždara bala“, - sakė G. Jakavonis.

„Mes, suaugę, dažnai pamirštame, kad mūsų vaikai taip pat gali kovoti už savo krašto ateitį. Kai prabyla jų širdelės piešiniuose, negali likti abejingas toms taip paprastai ir nuoširdžiai išreikštoms mintims”, - sakė parlamentaras.

G.Jakavonis taip pat įsitikinęs, kad Dzūkijos vaikų piešiniai privers ir kitus parlamentarus dar kartą susimąstyti, ar verta aukoti Nemuną ir Merkį dėl hidroelektrinių.

V. Adamkus pasveikinęs konkurso dalyvius kalbėjo: „Su apmaudu stebiu tą stoką supratimo, gailesčio neturėjimą apsaugoti tai, kas mums yra duota, ir kuo gyvensime ne tik mes, bet ir po mūsų ateinančios kartos. Aš tikiu, kad jūsų pirmieji žingsniai, jūsų pasiaukojimas kaip tik ir duos akstiną atgaivinti mūsų tautos įsipareigojimą ginti gamtą, kuri, atskleisdama savo grožį, parodytų ir mūsų sieloms gražesnę gyvenimo pusę“. Prezidentas vaikams įteikė padėkas bei atminimo dovanėles.

Laurynas Cibutavičius

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija