„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2006 m. sausio 20 d., Nr. 1 (74)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Geri darbeliai neblunka

Pandėlio ateitininkai
prie šventinio stalo

Pandėlio šv. Onos kuopos ateitininkai, planuodami kalėdinius renginius, išgirdo įvairių siūlymų. Vieni norėjo pradžiuginti parapijos ligonius, kiti - nuvykti į Rokiškio vaikų darželį „Pumpurėlis“ ir aplankyti neįgalius vaikus. Treti teigė, jog nereikia pamiršti ir Dienos centro vaikų, kuriuos ateitininkai lankė pernai.

Iš pradžių mokykloje vyko dovanėlių vaikams rinkimo akcija. Ji tęsėsi tik dvi dienas, bet rezultatai pranoko visus lūkesčius. Ateitininkai buvo sužavėti visų gerumu. Ant daugelio mokinių krūtinių puikavosi šypsenėlės ženkliukas, gautas už atneštą dovanėlę.

Ateitininkai lankėsi ir Dienos centre. Kaip ir praėjusiais metais, ateitininkas Povilas sumanė kuo originaliau nustebinti vaikus. Jis apsirengė angelo drabužiais ir pasislėpė didžiulėje dėžėje su dovanėlėmis. Sužibo vaikų akys, nelauktai angelui iš ten išlindus. Jis skelbė džiugią žinią - gims Išganytojas. Buvo giedamos giesmės, šlovinančios Kristų. Savo jėgas čia išbandė naujoji gitaristė Silvija. Kuopos pirmininkė Milda padėjo vaikams išsirinkti dovanėles. Paskui visi valgė kuopos globėjos pyragą.

Rokiškio vaikų darželio „Pumpurėlis“ neįgalių vaikų grupelei ateitininkai parengė programėlę „Gerumas mus vienija“, atvežė jiems dalį surinktų dovanėlių. Vaikučiams angelų šokį atliko mažosios ateitininkės, kurioms pasiruošti padėjo mokytoja Renata Kiburienė. Vaikai parodė savo žaisliukus, noriai bendravo.

Tą pačią savaitę ateitininkus kelias nuvedė į Pandėlio palaikomojo režimo ir slaugos ligoninę. Sergantiesiems jie dovanojo po popierinį angelą, kaip vilties ženklą, giedojo, braukė ašaras su tais, kuriems gyventi galbūt liko nedaug. Vienoje palatoje ateitininkų kuopos dvasios vadas kun. K.Balsys aukojo šv. Mišias. Jos atrodė kitokios, ypatingos, gal netgi prasmingesnės. Ateitininkai liko dėkingi kunigui už tą patirtį, taip pat ligoninės direktoriui A.Vitkui, kuris vaišino saldainiais.

Paskutiniąją gruodžio savaitę ateitininkai pradžiugino renginiu „Angelo žinia“. Jie parodė inscenizaciją „Mažasis angelas“. Renginio vedėjos Viktorija ir Jovita padėjo atsakyti į klausimus, kuo papuošti kalėdinę eglutę, kuo Jėzus yra geresnis už Kalėdų Senelį. Ateitininkų kuopos globėja E.Glemžienė ir dvasios vadas kun. K.Balsys paskelbė „Kalėdų prakartėlės“ piešinių konkurso rezultatus. Jame varžėsi 5-7 klasių moksleiviai. Daugelį jų kunigas apdovanojo knygomis ir saldainiais. Gražiausi piešiniai buvo iškabinti Pandėlio Švč.M.Marijos vardo bažnyčioje.

Mintautė ŠEŠKAITĖ

Pandėlys, Rokiškio rajonas

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija