„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2006 m. kovo 17 d., Nr. 3 (76)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

„Ro ko ko“ giesmės padeda eiti tikėjimo keliu

Jaunimo sakralinės muzikos
grupė pristato muzikinį albumą
„Į šventąjį kalną“

Šiaulių vaikų vokalo studija „Ro ko ko“ yra pirmasis Lietuvoje įkurtas vaikų populiariosios muzikos kolektyvas. Jis egzistuoja jau 15 metų. Viena studijos krypčių – jaunimo sakralinės muzikos grupė. Vasario 19 dieną Šiaulių Šv. Ignaco Lojolos bažnyčioje buvo pristatytas šios grupės muzikinis albumas „Į šventąjį kalną“. Tai antrasis „Ro ko ko“ sakralinės muzikos albumas. Pirmasis – „Psalmės“ – tapo labai populiarus tarp katalikiško jaunimo tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Pasiklausyti giesmių, įrašytų į antrąją kompaktinę plokštelę, prisirinko pilnutėlė Šv. Ignaco Lojolos bažnyčia.

Už nuolatinį padrąsinimą ir palaikymą studijos vadovė Rasa Kauneckaitė dėkojo Šiaulių vyskupui Eugenijui Bartuliui. Nuoširdus „ačiū“ tartas ir albumo aranžuotojui kompozitoriui Gediminui Dapkevičiui, vaikams, kurie padėjo priartėti prie „šventojo kalno“, jų tėveliams už kantrybę.

Šiaulių vyskupas grupės vadovei ir vaikams už kūrybinį albumą „Į šventąjį kalną“ įteikė padėkos raštą. „Jei taip gražu čia, žemėje, kaip bus danguj?“ – retoriškai klausė ganytojas. Giesmėse skamba pasitikėjimas Viešpačiu, globa ir paprastas dieviškas žodis. „Belieka tik gyventi šita dvasia, girdint nepaprastus garsus, kuriuose gelmė, platumas, muzikinis grožis, erdvė sklinda iš visų kūrinių“, - sakė vyskupas, linkėdamas drąsos visiems eiti tikėjimo keliu.

Inesė RATNIKAITĖ

Šiauliai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija