„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2006 m. kovo 17 d., Nr. 3 (76)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Gimnazijoje paminėjo prel. Mykolą Krupavičių

Dr. A. Vasiliauskienė įteikia švietimo
ir mokslo ministro R.Motuzo pagyrimo
raštą jauniausiam dviračių žygio
per Lietuvą dalyviui Linui Jakaičiui

Kovo 9 dieną Kudirkos Naumiestyje esančioje mūsų tautos himno autoriaus vardu pavadintoje gimnazijoje paminėtas prelato Mykolo Krupavičiaus (1885–1970) atminimas. Renginys organizuotas neatsitiktinai: penkioms gimnazijos auklėtinėms – Rasai Asanavičiūtei, Gretai Damijonaitytei, Justinai Jakaitytei, Gabijai Tamulevičiūtei ir Eglei Simonaitytei – įteiktos Lietuvos krikščionių demokratų padėkos už dalyvavimą vasarą organizuotame dviračių žygyje per Lietuvą „Semiuos iš praeities stiprybės, kad kurčiau ateities Lietuvą“, skirtame parlamentinės tradicijos kūrėjams pagerbti. Tai Kaune įkurtos Prelato M.Krupavičiaus įamžinimo visuomeninės iniciatyvinės grupės (jos globėjas – arkivyskupas Sigitas Tamkevičius; vadovas – Šilainių Šv. Dvasios parapijos klebonas mons. Lionginas Vaičiulionis) viena iš veiklos formų, garsinant prel. M.Krupavičių.

Renginyje jauniausiam žygio dalyviui Linui Jakaičiui įteiktas Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro R. Motuzo pagyrimo raštas. Moksleiviai buvo apdovanoti ne tik tokiais retais padėkos ir pagyrimo raštais, bet ir knygomis. Beje, L.Jakaičiui žygio metu pradingo dviratis. Žygio dalyvių susitikime su Seimo Pirmininku jis buvo informuotas apie tai. Tad rugsėjo 21 dieną 800 litų vertės dviratį į Kudirkos Naumiestį atvežė Seimo pirmininko padėjėjas Anatolijus Kovaliovas. Dviratyje įtvirtinta lentelė su dedikacija „Linui Jakaičiui, jauniausiam moralios politikos entuziastui. Artūras Paulauskas, Seimo pirmininkas. 2005 m.“.

Gimnazija Kudirkos Naumiestyje puoselėja gražias dvasines V.Kudirkos idėjas, gerbia ir brangina valstybines šventes. Tad neatsitiktinai 2006 metais Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarės pasirinktos paminėti prel. M.Krupavičių. Apie jo kaip dvasininko asmenybę, veiklą vykdant socialinį teisingumą – žemės reformą, visuomeninius darbus kalbėjo šių eilučių autorė.

Su Lietuvos krikščionių demokratų organizuotu dviračių žygiu, jo tikslais bei rezultatais supažindino Lietuvos krikščionių demokratų Jaunimo sekcijos pirmininkas, žygio iniciatorius Mindaugas Lingė. Pranešėjas pasidžiaugė, kad Kudirkos Naumiestis buvo vienintelė išskirtinė žygio vieta, kada atvykstančius dviratininkus pasitiko ir gana toli palydėjo ilgiausia vietinių dviratininkų vilkstinė. Vieni jų grįžo nuvažiavę kelis kilometrus, o penkios jau minėtos moksleivės važiavo ne vieną dešimtį kilometrų. Čia buvo ir jauniausias dviračių žygio per Lietuvą dalyvis.

Du apdovanotieji – vienos šeimos vaikai. Tai Romualdos ir Vito Jakaičių atžalos – šeimoje jų auga penki. Organizuotas renginys ir apdovanojimai liudija, kad V.Kudirkos gimnazijai svarbu dvasinis bei dorinis jaunimo ugdymas ir prasmė.

Dr. Aldona VASILIAUSKIENĖ

Kudirkos Naumiestis,

Šakių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija