„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2006 m. gruodžio 15 d., Nr. 12 (85)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Jaunimo Atsinaujinimo savaitgalis

Prieš Adventą Telšių vyskupijos jaunimo centras pakvietė Žemaitijos jaunimą į tradicinį Krikščioniško atsinaujinimo savaitgalį.

Šimtai jaunų žmonių, visus metus dalyvaudami Jaunimo centro renginiuose – Jaunimo dienoje Žemaičių Kalvarijoje, patarnautojų, jaunimo chorų, vadovų ir lyderių stovyklose, Dievo Motinos su Kūdikiu vainikavimo iškilmėje, seminaruose, savanorių mokymuose, piešinių, rašinių ir fotokonkursuose, atsiliepė į popiežiaus Benedikto XVI Pasaulio jaunimo dienų temą – „Tavasis žodis yra mano žingsniams žibintas, šviesa mano takui“ (Ps 118, 105).

Šis Atsinaujinimo savaitgalis buvo visų metų veiklos rezultatas, sukvietęs jaunus žmones šlovinti Dievą giesme, pasiklausyti katechezės, vedamos kun. Tomo Jonušo, padiskutuoti darbo grupėse. Vienybės ženklu ir galinga užtarimo malda Advento išvakarėse tapo Klaipėdos Taizė grupės ir kun. Rolando Karpavičiaus aukojamos Susitaikinimo pamaldos, atvėrusios ir padėjusios išsivalyti ne vieną širdį džiugiam Laukimo išgyvenimui...

Turbūt pritarsime kiekvienas, kad visada smagu yra išgyventi bendrystės džiaugsmą kartu... Į tokį išgyvenimą, kokį turėjome tą savaitgalį, tik daug didesnį, visus susirinkusius pakvietė kun. Vilius Viktoravičius ir Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos koordinatorė Lina Budreckienė su visa jaunų žmonių komanda. Pristatę Pasaulio ir Lietuvos jaunimo dienų istoriją ir logotipus, uždegę kibirkštį ruoštis šiam dideliam išgyvenimui, ištarė: „Iki susitikimo Lietuvos jaunimo dienose (LJD), Klaipėdoje, 2007 m. birželio 30 – liepos 1 d. „Drąsos. Tai aš!“. Dalyvius maloniai nudžiugino ir LJD himno muzikos autorės Ingridos Ručinskienės koncertas.

Išaušęs Atsinaujinimo savaitgalio Advento rytas dalyviams atnešė šv. Kalėdų laukimo nuotaiką, sukurtą maldos grupelės „Takelis“ kartu su mokytoja Loreta Urboniene.

Iki sielos gelmių kiekvieną suvirpino režisierės L.Pocevičienės ir Telšių „Žemaitės“ teatro padovanotas laiškų spektaklis „Telšiai – Dovanų kalva“. Taip subtiliai atskleistos Meilės, Laukimo, Ištikimybės, Atsidavimo temos ir diakono Karolio Petravičiaus atverta Advento prasmė kiekvienam iš mūsų leido suprasti, kad didžiausios ir gražiausios Meilės išsiskleidimas įvyksta Kalėdų rytą. O kvietimas šv. Mišių aukai kartu su Telšių vyskupu Jonu Boruta, SJ, tapo gyvu Meilės ir Tikėjimo liudijimu ir siuntimu būti Jo žibintu ir šviesa kiekvienam...

Už paramą Jaunimo centrui visus veiklos metus nuoširdžiai norime padėkoti mūsų rėmėjams: Valstybinei jaunimo reikalų tarybai, Telšių miesto savivaldybei, fondams „Renovabis“, „Kirche in Not“, „Lietuvių katalikų religinei šalpai“ ir Telšių vyskupijos kurijai.

Visi šie metai buvo nuostabus bendrystės išgyvenimas, atvedęs mus iki Advento... Išgyvenkime šį laiką ypatingai.

Rita Dirgėlaitė,
Telšių vyskupijos jaunimo centro referentė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija