„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2007 m. gegužės 11 d., Nr. 5 (90)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Ministrantų ir adorančių šventė Karmelitų bažnyčioje

Nijolė KULĖŠIENĖ,

Kauno I dekanato parapinės katechezės vadovė

Klebonas kun. Emilis Jotkus
su jaunaisiais bažnyčios patarnautojais

Balandžio 22 dieną Kauno Šv. Kryžiaus (karmelitų) parapijos namuose vyko ministrantų ir mažųjų adorančių šventė. Parapijos klebonas kun. Emilis Jotkus pasveikino susirinkusius jaunuosius bažnyčios patarnautojus, jų tėvelius, močiutes ir artimuosius. Visi šventės dalyviai pasipuošė emblemomis, kuriose pavaizduotas mažas angelas, pučiantis šventės ragą ir tarytum primenantis, kad tarnystė Dievui – džiaugsminga tarnystė.Visus sujungė bendra malda ir vaikų atlikta giesmelė.

Toliau vyko darbas grupelėse. Su adorančių grupe dirbo parapijos katechetė Nijolė, kuri mokė mergaites dalyvauti šventinėse procesijose. Ministrantų grupelei užsiėmimą vedė pats klebonas, berniukams aiškinęs patarnavimo prie altoriaus taisykles. Trečiojoje grupelėje vaikams užsiėmimą vedė vienuolė Nastutė, kuri padėjo vaikams atlikti parapijos katechetės parengtas spalvingas ir įdomias užduotis, padedančias vaikams prisiminti, o kartu ir pagilinti savo turimas tikėjimo žinias.

Per vaišių ir žaidimų valandėlę tėveliai galėjo pasidžiaugti ir pagirti savo vaikučius už išvirtą „skanią sriubą“, kurią vaikai virė iš spalvotų akmenėlių, įvardydami savo atliktą gerą darbelį, gražų poelgį ar išmoktą naują maldelę. Visi smagiai nusiteikę skanavo klebono dovanotą šventinį tortą.

Vaikams skirtose šv. Mišiose šventės dalyviai, pasipuošę baltais šventiniais rūbais, suklupę prie Dievo stalo, savo širdelėse dėkojo už patirtą džiaugsmą ir pasiryžo dar uoliau garbinti Jėzų, atsiliepdami į Švč. M.Marijos kvietimą, prieš 400 metų išreikštą Šiluvoje. Tėveliai ir artimieji meldėsi už bažnyčios kunigus, arkivyskupijos ganytojus, gyvybės išsaugojimą, už savo vaikus.

Visus maloniai nuteikė klebono įteikti padėkos ir garbės raštai bei sveikinimai stropiausiems ministrantams ir adorantėms, bendra nuotrauka prie bažnyčios altoriaus su klebonu, ekskursija bažnyčioje. Tėveliai ir vaikai aplankė maldos namuose esančias koplyčias, uždegė žvakutes, apžiūrėjo vargonus, senoviniais laiptais užlipo į bažnyčios bokštus. Pasibaigus šventei klebonas visus palaimino ir palinkėjo laikytis gražiausių krikščioniškų vertybių, kurios padeda visiems išlaikyti gražų nusiteikimą, savo šiluma, gerumu, malda, meile ir stropumu atrasti Jėzų, gyvenantį kiekviename žmoguje.

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija