„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2007 m. gegužės 11 d., Nr. 5 (90)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Ateitininkų Įžodžio šventė

Įžodį davusioms moksleivėms
ženklelius sega Lietuvos
ateitininkų federacijos
pirmininkas Vygantas Malinauskas

Balandžio 22-ąją, sekmadienį, šv. Mišiomis Šv. arkangelo Mykolo Bazilikoje prasidėjo Marijampolės krašto ateitininkų Įžodžio šventė. 1911 metais Prano Dovydaičio įkurta, o 1989-aisiais kartu su Sąjūdžiu atsikūrusi įvairaus amžiaus lietuvius vienijanti organizacija šiuo metu Lietuvoje turi keletą tūkstančių narių. Marijampolės krašto ateitininkų būryje yra apie penkiasdešimt narių, priklausančių septynioms kuopoms, įsikūrusioms Padovinio bei Liudvinavo pagrindinėse, Kalvarijos, Igliaukos A.Matučio, Marijampolės „Šaltinio“ ir KKC vidurinėse mokyklose.

Sekmadienį vykusioje Įžodžio šventėje prie kryžiaus ir ateitininkų vėliavų iškilmingą pasižadėjimą dirbti bei aukotis Dievui ir Tėvynei davė 22 nauji organizacijos nariai. Eucharistijos šventimui bei Įžodžio iškilmėms vadovavo Marijampolės ateitininkų dvasios vadas, Vilkaviškio vyskupo generalvikaras mons. Arūnas Poniškaitis. Šventėje taip pat dalyvavo svečiai – Lietuvos ateitininkų federacijos pirmininkas Vygantas Malinauskas, Moksleivių ateitininkų sąjungos pirmininkas, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LJOT) valdybos narys Artūras Stambrauskas, medicinos studentė, Moksleivių ateitininkų sąjungos valdybos narė Vita Baltušytė. Kiekvienam įžodį davusiam moksleiviui svečiai įsegė tulpės formos Ateitininkų organizacijos ženklelį ir užrišo specialias juosteles. Paskui visi kartu skaitė ateitininkų „Credo“ ir giedojo himną, kuriam muziką yra sukūręs kompozitorius Č.Sasnauskas (žodžiai kun. J.Tilvyčio).

Po šv. Mišių šventė dar tęsėsi buvusiose Vilkaviškio vyskupijos Jaunimo centro patalpose. Marijampolės krašto ateitininkų valdybos pirmininkė Aušra Adomavičiūtė pristatė renginio svečius, kurie Įžodį davusiems moksleiviams bei jų globėjams įteikė naujausius žurnalo „Ateitis“, leidžiamo nuo 1911 metų, numerius. Savo prisiminimais apie pirmosios Sąjūdžio metu atsikūrusios Marijampolės ateitininkų kuopos veiklą bei vėliavos sukūrimą dalijosi Saulius Urbas. V.Malinauskas papasakojo apie iškilius Lietuvos ateitininkus – dvasininkus, kultūros bei visuomenės veikėjus, įvairiais dešimtmečiais garsinusius Tėvynę. Jis taip pat priminė penkis principus, – katalikiškumą, visuomeniškumą, inteligentiškumą, šeimyniškumą bei tautiškumą, – kuriais savo gyvenime šios organizacijos nariai vadovaujasi. Pasak V.Malinausko, ateitininku žmogus tampa visam gyvenimui ir visose srityse, nesvarbu, kad ir kur jis mokytųsi ar dirbtų, privalo laikytis penkių išvardytų principų. Jie yra garantas, kad žmogus nugyvens dorą, sąžiningą, visuomeniškai aktyvų gyvenimą. Todėl Lietuvos ateitininkų federacijos pirmininkas organizacijos nariams linkėjo „ištverti iki galo“, o visiems skaitytojams, ypač jauniems, pamąstyti ir pasirinkti, kaip nugyventi prasmingą ir įdomų gyvenimą, kad vėliau nereikėtų gailėtis dėl betiksliai iššvaistyto laiko.

A.KALINAUSKIENĖ

Marijampolė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija