„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2007 m. gegužės 11 d., Nr. 5 (90)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Pasaulinė gyvybės diena Šilalėje

Grupė renginio dalyvių

Popiežius Jonas Paulius II 1995-aisiais paskelbtoje enciklikoje „Evangelium vitae” išreiškė pageidavimą, kad Gyvybės diena būtų švenčiama kiekvienais metais.

Šiemet paminėti Pasaulinę gyvybės dieną Šilalės šeimos centro vadovė Salomėja Trakšelienė pakvietė Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos ir Šilalės Stepono Dariaus ir Stasio Girėno vidurinės mokyklos mokinius (mokyt. K.Trakšelys) į Šeimos centro patalpas. Taigi susirinko nemažas būrys – per 70 mokinių. Renginiai, skirti Gyvybės dienai, vyko dvi popietes. Centro vadovė ir dorinio ugdymo mokytoja S.Trakšelienė renginio įžangoje mokinių paklausė, ar jie pamąstė, kokią vertę turi gyvybė, ar moka gyvybę branginti, ar šiuolaikinis žmogus, nutaręs pasitraukti iš šio pasaulio, elgiasi apgalvotai. Priminė Dekalogą, kuriame įsakoma ne tik nežudyti kito žmogaus, tačiau mokėti tausoti savo gyvybę, gyvenimą, gyventi sveikai ir turiningai. Tik nieko netrokšdamas ir nesvajodamas žmogus nusivilia gyvenimu, nuo jo pavargsta.

Gimnazijos biologijos mokytoja ir Šeimos centro lektorė Gida Zobelienė parodė filmą apie vaisiaus vystymąsi. Mokiniai suprato, kad ir negimęs kūdikis stengiasi pajusti gyvenimą, nori išsiveržti į jį. Ir skaudu, kad kartais jam yra užkertamas kelias. Mokytoja taip pat perskaitė „Negimusio kūdikio dienoraštį”, kuris paliko neišdildomą įspūdį.

Renginio organizatorė mokytoja S.Trakšelienė papasakojo moksleiviams apie šeimos vertę, kurią stengiasi įskiepyti Šilalės šeimos centras, rengdamas jaunavedžius santuokai. Nes visavertė ir laukiama nauja gyvybė gali būti tik šeimoje. Vaikutis privalo turėti mamą ir tėvelį, kurie jį mylėtų, globotų ir rūpintųsi. Juk mes kiekvienas norime meilės ir šilumos, juk tai taip žmogiška ir natūralu. Tačiau daugelis vaikučių to nepajunta. Manome, kad tokie renginiai, paskatins į visas iškilusias problemas žvelgti kitaip.

Tikimės, kad panašių renginių Šilalės šeimos centras surengs ir daugiau, į juos pakvies ir moksleivius.

Eglė Kibelytė, Monika Jurgutytė,
Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos
3 Gd klasės mokinės

Salomėjos Trakšelienės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija