„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2007 m. rugpjūčio 10 d., Nr. 8 (93)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Pagerbė Europos čempionato prizininką

Vytautas BAGDONAS

Europos jaunimo plaukimo
čempionato bronzos medalio
laimėtojas Giedrius Titenis
buvo pagerbtas Anykščių rajono
savivaldybėje
Autoriaus nuotrauka

Anykščių rajono savivaldybėje buvo pagerbtas ką tik iš Belgijoje vykusio Europos jaunimo plaukimo čempionato grįžęs bronzos medalio laimėtojas Anykščių Antano Baranausko vidurinės mokyklos abiturientas Giedrius Titenis. Aštuoniolikmetis anykštėnas vaikinų 100 metrų plaukime krūtine distanciją įveikė per 1 min. 2,51 sek. Plaukdamas 50 metrų krūtine, G.Titenis buvo šeštas.

Rajono meras Sigutis Obelevičius pasveikino čempionato bronzos laimėtoją, įteikė jam padėkos raštą, asmeninę dovaną bei gėlių puokštę. Taip pat buvo apdovanotas ir plaukiko treneris, šalies jaunių rinktinės vyriausiasis treneris Žilvinas Ovsiukas. Apžiūrėjęs jaunojo čempiono iškovotą medalį, pasidžiaugęs pergale, meras kartu su kitais rajono vadovais, administracijos darbuotojais domėjosi čempionatu, kitais Giedriaus laimėjimais.

Belgijoje dalyvavo net 40 pasaulio šalių pajėgiausi plaukikai, tarp jų ir itin stiprūs Rusijos, Italijos, Lenkijos, Vokietijos, Švedijos, Baltarusijos sportininkai. Kai kurių šalių komandos buvo itin gausios, atvyko net po 30-40 dalyvių, kuriuos lydėjo psichologai, masažistai, dubleriai, palaikymo komandos. Lietuvos komandoje buvo tik septynetas sportininkų, ir jie galėtų tiktai pavydėti matydami, kokios sąlygos sudarytos kitų šalių atstovams. Tačiau savo meistriškumu, atkaklumu, sportiniais rezultatais anykštėnas nušluostė nosį ne vienos šalies plaukikui.

Tiek treneris Ž.Ovsiukas, tiek ir bronzos medalio laimėtojas G.Titenis bei tame pačiame čempionate dalyvavęs, tik pergalės nelaimėjęs dar vienas anykštėnas – A.Baranausko vidurinės mokyklos vienuoliktokas Edvinas Galinis, pasidžiaugė, kad Anykščiams buvo suteiktas kurortinės teritorijos statusas. Pasak plaukikų, internete sužinojus šią naujieną, taip ir norėjosi pirmiesiems iš sportininkų medalį parvežti jau kurortiniam miestui.

Yra tikimybė, kad G.Titenis dalyvaus ir Pekino olimpinėse žaidynėse. Neseniai Melburne vykusiame čempionate anykštėnas įvykdė A normatyvą, suteikiantį galimybę dalyvauti olimpiadoje. Šis jaunuolis yra pasiekęs vieną geriausių rezultatų tarp pasaulio plaukikų. Būtent pergalių ir linkėjo šiam sportininkui susitikimo Anykščių rajono savivaldybėje dalyviai.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija