„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2007 m. rugsėjo 14 d., Nr. 9 (94)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Lietuvos jaunimo šventovėje

Kazimiera Sipienė

Linksmosios popietės akimirkos

Šv. Mišių koncelebracijai
vadovavo Telšių vyskupas
Jonas Boruta, SJ

Sekmadienį – rugpjūčio 26 dieną – iš visų pusių gausiai rinkosi jaunimas į Vėžaičius. Jau 10 val. seniausios Lietuvoje Šv. Kazimiero bažnyčios (statyta 1784 metais) šventoriuje būriavosi ateitininkai, skautai bei kitų jaunimo organizacijų atstovai, parapijų jaunimas. Tapo tradicija kasmet rugpjūčio 26 dieną (šv. Kazimiero relikvijų perkėlimo minėjimas) jaunimui rinktis į šią šventovę pagerbti šv. Kazimiero. Pernai ši šventė vyko remontuojamoje, statybininkų pastolių pilnoje bažnyčioje. Šiemet šventės dalyviai susirinko į labai gražiai suremontuotą, jau iš tolo švytinčiu stogu, restauruotais altoriais, paveikslais, nors seną, bet labai pasipuošusią, kaip ir tinka jaunimo globėjui, šv. Kazimierui skirtą bažnyčią. Nuo 2006 metų ją aptarnauja Gargždų parapijos klebonas kan. Jonas Paulauskas.

11 val. šv. Mišių koncelebracijai vadovavo Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ. Dalyvavo daug kunigų, giedojo jaunimas. Po pamokslo vyskupas perskaitė šių metų rugpjūčio 25 dienos dekretą, kuriuo Vėžaičių bažnyčia skelbiama diecezine Šv. Kazimiero – Lietuvos jaunimo – šventove.

Po šv. Mišių vyko iškilminga procesija Vėžaičių miestelio gatvėmis. Vėliau jaunimas rinkosi į salę, kur vyko linksma popietė, koncertas, žaidimai, atrakcionai, konkursai. Šventėje dalyvavo skautai iš Klaipėdos, ateitininkai iš Kaltinėnų, Telšių, Viekšnių, Gargždų, Klaipėdos ir kitų parapijų. Prie šios šventės sėkmingo organizavimo labai daug prisidėjo ne tik šią parapiją aptarnaujantis kan. J.Paulauskas, bet ir Telšių vyskupijos jaunimo centras, direktorius kan. Rimantas Gudlinkis. Jis aktyviai dalyvavo ir po pamaldų vykusiuose linksmosios popietės žaidimuose, bendravo su jaunimu.

Vėžaičiai, Klaipėdos rajonas

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija