„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2007 m. rugsėjo 14 d., Nr. 9 (94)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Geresnio savęs ir Dievo pažinimo kelias

Jau keleri metai vasarai persiritus į antrąją pusę, Telšių vyskupijos Jaunimo centras pakviečia katalikiškųjų jaunimo organizacijų vadovus ir globėjus dalyvauti stovykloje-seminare, kuris vyksta ant Baltijos kranto, Šventojoje. Šį kartą jie buvo raginami atvykti ne vieni, o atsivežti didesnį ar mažesnį būrelį aktyviausių savo organizacijos narių – lyderių.

Į liepos 30–rugpjūčio 1 dienomis vykusį renginį, neišsigandę vos ne rudeniško oro, atvyko 33 bažnytinių chorelių, valančiukų, skautų ir ateitininkų atstovai iš Mažeikių, Ventos, Viekšnių, Akmenės, Kaltinėnų, Šilalės, Gargždų, Klaipėdos ir Telšių. Visas tris dienas dailės terapijos užsiėmimus vedė s. Daiva.

Pirmąją dieną užsiėmimo dalyviams iš jų piešinių ir pagal tuos piešinius kurtų pasakų atsiskleidė jų išorinė rolė. Antrąją dieną visi aiškinosi, kokios kliūtys jiems trukdo bendrauti. Gyvybės medžio piešimas parodė, į ką labiausiai yra nukreiptas visas gyvenimas. Per visą tą laiką piešinius buvo leista keisti, tobulinti. Pabaigoje dalyviai galėjo sukurti dar vieną piešinį – įsivaizduojamą išėjimą iš senojo gyvenimo į naująjį kelią. Stovyklos-seminaro dalyviai geriau pažino save, savo neteisingą elgesį, psichologines kliūtis ir baimes, kurios trukdo visavertiškai bendrauti ir mylėti, išsiskleisti ir vykdyti iš Dievo gautą misiją. Kiekvienas atrado savyje iki šiol buvusį užslėptą talentą visai neblogo dailininko, sugebančio nupiešti tokių paveikslų, kurie visiems ir jam pačiam sukeldavo daug įžvalgų ir apmąstymų.

Apmąstymus pašventindavo drauge su „Caritas“ organizacijos nariais, taip pat tuo laiku stovyklavusiais Šventojoje, kasdien švenčiama Eucharistija. Aiškumo suteikdavo turiningi pamokslai, bendravimas, s. Daivos taiklūs pastebėjimai. Geriau save ir kitus pažinti padėjo ir Mažeikių skautų paruoštas žygis su gana sunkiomis užduotimis lyjant lietui, pučiant žvarbiam vėjui, temstant pirmadienio dienai. Susikaupti, pailsėti Kristaus artumoje, atverti Jam savo sielos žaizdas ir problemas, patirti Jo gailestingumą ir išgydymą puiki proga buvo baigiantis antradieniui, liepos 31-ajai. Tos dienos paskutines tris valandas žvakių švieselių nušviestoje bažnyčioje vyko Švč Sakramento adoracija ir Susitaikinimo pamaldos.

Kai baigiantis stovyklai buvo aukojamos padėkos šv. Mišios, iš visos širdies norėjosi padėkoti visą laiką kartu buvusiam Jaunimo centro direktoriui kanauninkui Rimantui Gudlinkiui, šio renginio sielai, nenuilstančiai organizatorei Janinai Šalkauskytei, jos pagalbininkei Jaunimo centro referentei Ritai Dirgėlaitei, Švč. Sakramento adoraciją subtiliai vedusiam kunigui Viktorui Daujočiui, gerus pamokslus sakiusiam kunigui, Lietuvos Vyskupų Konferencijos generaliniam sekretoriui monsinjorui Gintarui Grušui, išpažinčių rūpestingai iki vidurnakčio klausiusiam kunigui Robertui Grigui ir Dievo Apvaizdos kongregacijos seseriai Daivai, vedusiai geresnio savęs ir Dievo pažinimo keliu.

Loreta RAUDYTĖ,
Prel. Juozo Prunskio ateitininkų kuopos globėja iš Telšių

Šventoji

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija