„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2008 m. kovo 14 d., Nr. 3 (100)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Jaunimas žengia kartu dvasinio ieškojimo kelyje

Livija PAKLONSKAITĖ

Pranciškoniškas jaunimas
pakeliui į Kretingą

Dvasingas jaunimas

Pranciškoniškasis jaunimas – tai jaunimo brolija, pašaukta Šventosios Dvasios dalytis krikščioniško gyvenimo patirtimi pagal šv. Pranciškaus Asyžiečio dvasingumą. Jaunimas kartu su mažesniaisiais broliais pranciškonais (OFM), kapucinais, konventualais, Šventos Klaros neturtėlės seserimis, pranciškonais pasauliečiais sudaro didžiulę šeimą, kurios nariai gausiai paplitę po visą pasaulį.


Skamba šlovinimo giesmės

Pranciškus Žukauskas

Svečiai iš Telšių vyskupijos
jaunimo centro ir Šilalės
parapijos su referente
Rita Dirgėlaite (kairėje)
ir kunigais Rimantu Gudlinkiu
bei Stasiu Toleikiu

Gražios ir prasmingos iniciatyvos ėmėsi Telšių vyskupijos jaunimo centras, vadovaujamas kunigo kanauninko Rimanto Gudlinkio. Būrelis jaunų žmonių, gebančių gražiai giedoti, susibūrė į vadinamąją Telšių vyskupijos Jaunimo centro šlovinimo giesme grupę. Jai vadovauja Ernesta Dargužienė, kuri padedant šio Jaunimo centro referentei Ritai Dirgėlaitei, paruošia su jaunimo grupe charizmatinių giesmių repertuarą, pritaikydami jį atskirų liturginių metų laikotarpiams.


Tarptautinė Saugesnio interneto diena – vaikų saugumui

Dr. Aldona Kačerauskienė

Moksleiviai Seime. Antroje
eilėje iš kairės: Lietuvos
žmogaus teisių lygos
prezidentė Marija Nijolė
Stačiokienė ir Seimo Šeimos
ir vaiko reikalų komisijos
pirmininkė Rima Baškienė,
pirmoje eilėje – Seimo
vicepirmininkas
Gintaras Steponavičius

Vasario 12-ąją visoje Europoje buvo minima Tarptautinė saugesnio interneto diena. Pirmą kartą taip plačiai minėjimo renginiai vyko ir Lietuvoje. Vienas pagrindinių renginių vasario 12 dieną vyko Lietuvos Respublikos Seime. Pirmą kartą Europoje Saugesnio interneto diena paminėta 2004 metais, Lietuvoje – 2006 m. vasario 7 dieną, 2007 metais ji buvo paminėta 43 pasaulio šalyse.

Ši diena skirta atkreipti visuomenės dėmesį bei informuoti tėvus ir vaikus apie interneto naudą, taip pat apie internete slypinčius pavojus (pornografiją, pedofiliją, rasinės ir tautinės nesantaikos kurstymą, asmeninių duomenų rinkimą ir kt.), skatinti domėtis interneto naujovėmis ir galimybėmis.

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija