„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2008 m. birželio 20 d., Nr.6 (103)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Į paskutinio skambučio šventę - su palaiminimu

Jonavos Senamiesčio gimnazijos
abiturientai Šv. apaštalo Jokūbo
bažnyčioje

Nors jau baigiasi abitūros egzaminai, norisi prisiminti paskutinio skambučio šventę ir pasidalinti džiaugsmingomis jos akimirko­mis Jonavos Senamiesčio gimnazijoje.

Senamiesčio gimnazijos abiturientai drauge su savo auklėtojais šventei ruošėsi nuo susikaupimo valandos Šv. apaštalo Jo­kūbo parapijos bažnyčioje. Visi bendruome­niškai atvyko į Dievo namus, kad paskutinio skambučio šventę pradėtų Eucharistijos šventimu. Gimnazistai skaitydami Šventojo Rašto tekstus mąstė, ką Dievas šiandien jiems nori pasakyti, o kunigas Gintaras Blu-žas homilijoje padėjo jiems suprasti Dievo žodžius. Šv. mišių skaitinys šią dieną kaip tik bylojo apie tikėjimą ir darbą, kurie vienas be kito negalimi: „Kas iš to, mano broliai, jei kas sakosi turįs tikėjimą, bet neturi tikėjimo dar­bų?! Ar gali jį išgelbėti tikėjimas?"(Jok 2,14). Kunigas G. Blužas, baigdamas komentuoti šios dienos Evangeliją, ragino abiturientus, kad jie linkėtų egzaminų metu sėkmės ne sau, bet savo draugams. Po Žodžio liturgijos abiturientai, aktyviai Įsitraukdami į Aukos liturgiją, pirmiausiai prie Viešpaties stalo nešė atnašas, kuriomis jie paaukojo visų savo metų, praleistų gimnazi­joje, vaisius. Atnešdami duoną abiturientai aukojo ir dėkojo Dievui už tai, kad jie visus tuos metus buvo maitinami duona savo tėvų, ir sotinami bei turtinami dvasiškai savo mokytojų. Prie Viešpaties altoriaus gimnazistų at­nešta pintinė vaisių simbolizavo jų subran­dintus mokslo vaisius.

Baigiantis Eucharistijai, kunigas G. Blužas pašventino gimnazijos, o kartu ir jubiliejinės 10-osios abiturientų laidos vėliavas.

Pasibaigus šv. Mišioms, abiturientus prie bažnyčios durų pasitiko trečiokai, jie lydėjo abiturientus j gimnaziją. Čia 10-oji abiturien­tų laida prie mokyklos pasodino medelius, kurie primins gimnazijos bendruomenei ju­biliejinę gimnazistų laidą.

Klasių auklėtojų simboliai ir Panerio pra­dinės mokyklos pirmokų eilėraščiai gimnazis­tus dar kartą pakvietė žengti vaikystės keliu.

Paskutinio skambučio šventės baigiamieji akordai skambėjo aktų salėje. Gimnazijos direktorė R. Čiužienė, tardama sveikinimo žo­džius, priminė ir gimnazijos istoriją. Abiturien­tus atvyko pasveikinti ir Jonavos rajono savi­valdybės mero pavaduotojas, gimnazijos 5-osios laidos abiturientas Mindaugas Sinke­vičius. Jis džiaugėsi mokęsis šioje gimnazi­joje ir linkėjo abiturientams tapti Jonavos ir Lietuvos ateities kūrėjais.

Perduodamas gimnazijos raktas, skaito­mas testamentas. Abiturientų įpėdiniai, pri­siimdami atsakomybę laikytis testamente su-rašytų nurodymų, eilėmis, šokiu ir daina svei­kino abiturientus. Gimnazijos bendruomenės vardu noriu padėkoti Jonavos Šv. apaštalo Jo­kūbo parapijos klebonui kun. A. Mikitiukui už suteiktą galimybę šventinę dieną pradėti Eu­charistine malda, kunigui Gintarui Blužui - už šv. mišių auką bei prasmingą homiliją. Šven­tė visiems buvo nepamirštama.

Teol.   lic.   Rūtenis  JANČIUS
Jonavos Senamiesčio gimnazijos tikybos mokytojas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija