„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2008 m. birželio 20 d., Nr.6 (103)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Prasminga ateitininkų kelionė

Tauragės parapijos jaunimo
choras Žemaičių Kalvarijos
Švč. Mergelės Marijos
Apsilankymo Bazilikoje
su kan. Andriejumi Sabaliausku
Bernadetos BUTKUTĖS nuotrauka

Nėra nieko nuostabesnio kaip šauni ir linksma kelionė su būriu gerų ir nenurimstan-čių draugų! Taip ir šįkart pradėjo savo kelio­nę Tauragės parapijos jaunimo choras ir don Bosko kuopos ateitininkai. Paskutinę gegužės dieną jų laukė Žemaičių Kalvarija - miestelis Plungės rajone, kuriame stovi Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo Bazilika. Juk pats gra­žiausias pavasario mėnuo katalikiškame pa­saulyje skirtas Dievo Motinos garbei.

Tą dieną Švč. Mergelės Marijos Apsilan­kymo Bazilikoje vyko dviguba šventė - pirmoji skirta Mergelei Marijai, o antroji - mažie­siems miestelio gyventojams, kurie pirmą kar­tą j savo širdeles priėmė patį Jėzų Kristų. O didžiausia dovana - tai Eucharistijos šventi­mas (šv. Mišios), kai galime tiesiogiai susitikti su Dievu, pajusti Jo veikimą ir neapsakomą Meilę. Pamokslo metu skambėję Telšių vys­kupijos ganytojo vyskupo J. Borutos žodžiai mažuosius, pirmą kartą priimančius Šv. Ko­muniją, ir visus kitus susirinkusius tikinčiuo­sius kvietė malda ir savo gyvenimo pavyzdžiu tapti panašiais j Dievo Motiną Mariją, nešan­čią šviesą kitiems, o Tauragės Švč. Trejybės bažnyčios jaunimo choras (vadovė J. Kaplo-naitė) giesmėmis šlovino Dievą ir Jo Motiną.

Pasistiprinę Dievo žodžiu, apsilankėme buvusiame dominikonų vienuolyno pastate, kur dabar yra įkurtas Telšių Vyskupo Vincen­to Borisevičiaus kunigų seminarijos prope­deutinis kursas. Susėdę prie bendro pietų sta­lo dalijomės patirtais išgyvenimais, kalbėjo­mės apie praėjusią dieną ir ateities planus.

Kadangi tą dieną oras buvo puikus, vi­sas Tauragės parapijos jaunimo būrys lai­ką smagiai leidome Platelių ežero pakran­tėje ir tik saulei leidžiantis pasiekėme savo gimtąją Tauragę.

Jaunatviška energija niekada nepasi­baigia. Todėl jau kitą dieną vėl skubėjome į Žemaičių Kalvariją. Šį kartą čia vyko diako­nų šventimai: visi tikintieji buvo kviečiami melstis už tądien vyskupo rankų uždėjimu gavusius diakono tarnystės šventimus - Vik­torą Dirvonskį ir iš Tauragės kilusį Mindau­gą Stonį. Sveikindami naujuosius diakonus linkėjome būti gyvaisiais Dievo šviesos liu­dytojais, nešančiais Tikėjimą, Viltį ir Meilę šalia esantiems. Juk tik Dievas gali dova­noti tikėjimą, tačiau jie gali liudyti ir skleisti tą tikėjimo liepsną... Norėtųsi palinkėti, kad jie niekada nepaliautų klausyti Dievo žo­džio, prabylančio jų širdies gelmėse, ir su meile tvirtai paklustų Jo valiai.

Vasara dar tik prasideda, o būnant kar­tu su bendraminčiais tikėjimo šviesa spindi dar labiau... Taigi už nepaprastą rūpinimąsi jaunimu, galimybę džiaugtis tikėjimu ir augti jame nuoširdžiai dėkojame Tauragės deka­nui kun. A. Bridikiui, jaunimo dvasios tėvui kun. M. Šlaustui, kun. R. Starkučiui, choro va­dovei J. Kaplonaitei, kaimo turizmo sodybos „Griežpelkiai" vairuotojui ir visiems tiems, kurie nelieka abejingi.

Ernesta  STIRBYTĖ,
Tauragės don Bosko ateitininkų globėja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija