„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2008 m. birželio 20 d., Nr.6 (103)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Padėkos švente mamai ir Marijai

Nuostabu, kai patys mažiausi vaikai, auklėtojos, muzikos mokytojos, tėvai gali susiburti draugėn dainai ir giesmei. Gegu­žės 9 dieną Rokų Šv. Šeimos koplyčioje vy­ko festivalis „Dėkoju mamai ir Marijai", skirtas Dievo Motinos Marijos apsireiškimo Šiluvoje 400 metų jubiliejui. Festivalis or­ganizuotas pilietinio ir tautinio ugdymo projekto „Šiluvos 400 m. jubiliejus Kauno mokyklose", kuriame dalyvauja ir lopšelis-darželis „Rokutis", lėšomis.

Renginyje dalyvavo 110 atlikėjų, iš 14 Kau­no ikimokyklinių jstaigų ir gausus būrys juos palaikančių draugų, tėvų, senelių. Sulaukė­me ir svečių iš Kauno miesto savivaldybės, Panemunės seniūnijos.

Šventinę nuotaiką sužadino nuoširdus, vaikų širdeles paliečiantis Rokų parapijos kle­bono V. Gražulevičiaus pasveikinimas, po ku­rio nuskambėjo bendra giesmė. Savo gies­mes ir dainas kaip brangiausią dovaną Švč. Mergelei Marijai ir mamai atvežė ansambliai iš lopšelių-darželių: „Pušaitė", „Pušynėlis", „Dobilėlis", „Klumpelė", „Rokutis", „Pagran­dukas" ir net du ansambliai iš Tirkiliškių.

Džiaugėmės sulaukę dainininkų iš darželių-mokyklų „Vaidilutė" ir „Rūtelė", Kauno menų darželio „Etiudas", vaikų darželių „Vaivorykš­tė" ir „Rytmetys". Visi dėmesingai ir susiža­vėję klausėsi lopšelio-darželio „Naminukas" solistės Dovilės Jucytės. Į festivalį atvyko ir Kauno rajono Domeikavos lopšelio-darželio „Žiburėlio" grupės mergaičių ansamblis. Kauno muzikos mokytojų draugijos pirminin­kė Jurgita Urniežienė apibendrindama ren­ginį sakė, kad šis renginys ją labiausiai pa­veikė kaip mamą, nes vaikų giesmelės ir dai­nelės širdis gali paversti žydinčiu sodu.

Antroji renginio dalis vyko lopšelio-dar­želio „Rokutis" kieme. Žydinčių alyvų prie­globstyje susirinko didžiulis choras ir nu­skambėjo tyra giesmė, o vaikų rankose pra­žydo balti ir mėlyni balionai. Festivalio da­lyviai ant jų surašė savo svajones, prašy­mus ir nuskraidino mūsų visų Motinai Mer­gelei Marijai.

Julija   BAKŪNAITĖ,
Lopšelio - darželio „Rokutis"
metodinio dvasinio ugdymo centro
metodininkė - organizatorė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija