„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2009 m. vasario 20 d., Nr.2 (111)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos



ARCHYVAS
2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Studijuoja Taivano universitete

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Justina Razumaitė (kairėje)
restorane su draugėmis taivanietėmis

Ukmergės rajono Veprių vidurinės mokyklos duris Justina Razumaitė užvėrė prieš dešimt metų. Visi mokslai Veprių vidurinėje mokykloje jai sekėsi gerai, tačiau labiausiai patiko istorija, geografija, literatūra, užsienio kalbos. Puikiai išlaikiusi valstybinį istorijos egzaminą, J. Razumaitė nusprendė stoti į Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos institutą. „Tuo metu tėvai mano sprendimo nepalaikė. Jie manė, kad šie mokslai skirti tik turtingų šeimų vaikams, bijojo, kad nenusivilčiau“, – mena  Justina, užaugusi septynių vaikų šeimoje.


Vaivorykštinė anomalija – pavojingas apsvaigimas

Kęstutis Starinskas

Prieš keletą metų vienas Lietuvos laikraštis išspausdino specialų korespondento reportažą apie gėjų ir lesbiečių paradą Hamburge. Ir tada jis retoriškai klausė, ar nebus taip, kad tokį paradą jau greitai pamatysime ir prie Gedimino kalno. Jau tais pačiais metais Taline buvo atidarytas garsaus britų dizainerio suprojektuotas gėjų klubas, kainavęs 1,75 mln. litų. Jo atidaryme dalyvavo net vienas iš tuometinių Estijos ministrų. Per vieną iš mūsų TV kanalų buvo transliuota laida, kurioje dalyvavo Lietuvos gėjų lygos pirmininkas Vladimiras Simonko ir buvo rodomi epizodai iš apsinuoginusių gėjų eitynių.


Bėgimas su kliūtimis

Pirmasis įspūdis, kad kažkas tiesiog sustabdė keliolika gatve praeinančių vyrų ir susodino prie šio stalo... Vincas – geodezininkas, Nikolajus – darbininkas, septynių vaikų tėvas, Gintautas – profesionalus muzikantas, Kęstutis – statybininkas, Valdas – teologijos magistras, bedarbis, Algirdas ir Romualdas – inžinieriai... Šie pasauliečiai vyrai – iš Tarptautinės veiklių žmonių bendrijos Vilniaus skyriaus. Visus juos čia atvedė noras sekti Gerąja Naujiena, gyventi pagal Dievo žodį.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija