„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. sausio 22 d., Nr.1 (122)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Labdaros žvaigždės prizas – Ukmergės moksleiviams

Jolita ŽURAUSKIENĖ

„Šilo“ vidurinės mokyklos mokiniams
specialųjį Labdaros žvaigždės
prizą įteikė Maltos ordino
ambasadorius Lietuvoje Douglas
Graf von Saurma-Jeltsch (dešinėje)

Maltos ordino pagalbos tarnybos darbas ir globojami senukai sujaudino ne vieną jauną širdį, todėl daug Lietuvos moksleivių prisidėjo prie labdaros akcijos.

Ukmergės „Šilo“ vidurinės mokyklos mokiniai su savo talkininkais ir tikybos mokytoja Jolita Žurauskiene surengė labdaros vakarą – karaokė konkursą. Jame dalyvauti kvietė įmonių, įstaigų atstovus, Ukmergės rajono savivaldybės, Tarybos narius, seniūnijos darbuotojus, verslininkus, mokytojus. Kvietimas komandai, kurią sudarė penki nariai, kainavo 100 litų. Jie iš viso surinko ir pagyvenusių žmonių globai paskyrė 1555 litus.

Renginys vyko Ukmergės sveikatingumo centre „Sinergija“. Nuotaikingame vakare dalyviai minė mįsles, skaitė sentencijas, netrūko įvairiausių staigmenų ir linksmybių. Renginį vedė „Šilo“ vidurinės mokyklos mokiniai Jūratė Kosinskaitė ir Deividas Davailis, talkino „angelėliai“ – dvyliktokė Sandra Burneckytė ir penktokė Augustė Žurauskaitė, klubo „Rockmergė“ didžėjus Mindaugas Ramonas.

Konkurso dalyvius vertino komisija, kuri negailėjo pagyrimų ir paskatinimų. Renginio vedėjai įteikė „Šilo“ vidurinės mokyklos mokinių, kuriuos moko technologijų mokytojas Arūnas Kvietkauskas, medžio darbelius, papuoštus Maltos ordino lipdukais. Po renginio visi dalyviai dar ilgai nenorėjo skirstytis, visi drauge dainavo, šoko.

Aktyviausius regiono moksleivius Panevėžyje vykusios „Kalėdinės sriubos“ akcijoje pasveikino prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji visus paragino įsitraukti į savanorystę, nelikti abejingiems vargšams. „Ypač džiaugiuosi matydama tiek daug jaunimo, neabejingo vargstantiems senoliams. Manau, kad šiandien Lietuvoje pagalbos ir dėmesio sunkiai gyvenantiems žmonėms yra per mažai. Todėl visus raginu prisidėti prie savanorystės, kad kitąmet Kalėdos būtų daug geresnės ir šviesesnės“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Maltos ordino ambasados projekto kulminacija – tiesioginis trijų valandų koncertas, kurio metu buvo aukojami pinigai. Koncerto metu buvo apdovanoti ir mokiniai, sugalvoję šauniausias labdaros idėjas. Ukmergiškiams už sėkmingiausiai įgyvendintą idėją specialųjį Labdaros žvaigždės prizą įteikė Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje Douglas Graf von Saurma-Jeltsch. „Šilo“ vidurinės mokyklos mokinukus pasveikino ir koncerto vedėjas, kraštietis Rolandas Vilkončius.

Ukmergė
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija