„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. vasario 12 d., Nr.2 (123)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Laimingi, išgirdę Dievo pašaukimą

Regina Stumbrienė

Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijos
klierikai Panevėžio K. Paltaroko
gimnazijoje. Kairėje – buvęs šios
mokyklos auklėtinis klierikas
Andrius Meškauskas

Sausio 12 dieną Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijoje lankėsi Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijos klierikai: Egidijus Tubelis, Tadas Rimkus, Tomas Paliukėnas ir Andrius Meškauskas (šios mokyklos 2-osios laidos abiturientas). Tai buvo pastoracinė diena: būsimieji kunigai pasakojo gimnazistams apie gyvenimo kelio ieškojimą, savęs atradimą Dievo pašaukime. Klierikai kalbėjo apie mokymosi sąlygas kunigų seminarijoje, atsakė į jaunimą dominančius klausimus.

Ypač buvo įdomu klausytis šios mokyklos auklėtinio, Vilniaus kunigų seminarijos 6-ojo kurso studento Andriaus Meškausko pasakojimo apie savo pašaukimą tarnauti Kristaus vynuogyne: „Kaip išgirsti pašaukimą? Mokiniai, galvokite patys, jums patars mokytojai, tėvai. Kai aš savo tėvams pasakiau, kad einu į kunigų seminariją, jie mane palaimino. Aš dėl to esu laimingas, puikiai jaučiuosi, realizuoju save. Kaip aš pajutau pašaukimą? Tėvai, močiutė mane sekmadieniais vesdavosi į bažnyčią.  Mokykloje buvome padykę. Bręsdamas pajutau, kad išdaigos – ne man. Tikėjimas teikė džiaugsmą. Kaime, mamos tėviškėje – Panevėžio vyskupijoje, Velykių parapijoje  buvo senas šviesaus atminimo kun. Kostas Balsys. Nuolatiniai pokalbiai, bendravimas su juo  padėjo apsispręsti. 11–12 klasėse man buvo labai sunku, bet paskui įvyko persilaužimas ir pajutau pašaukimą. Dabar gyvenu su Dievu, bendrauju su Juo ir tikrinu save. Jėzus – mano draugas, Jis visada su manim, aš galiu matyti laiko ženklus. Tai Meilė plačiąja prasme. Mokiniai, prašykite Dievo, kad Jis parodytų jums kelią, kuriuo turite eiti“.

Klierikas Andrius mielai bendravo su savo buvusiais mokytojais. Čia dirba ir jo motina, pradinių klasių mokytoja Ona Meškauskienė, pašaukusi savo sūnų Gyvenimui, Meilei, Dievui.

Panevėžys
Kęstučio MELIŪKŠČIO nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija