„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. vasario 12 d., Nr.2 (123)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Mums rašo

Nesame tokie vargšai, kad negalėtume padėti artimui

Jaunosios Igliaukos ateitininkės

Skubame kiekvieną dieną. Skubame tam, kad greitu tempu lekiantis gyvenimas nenublokštų mūsų nuo tvirto kelio. Bet ar dienai pasibaigus mes apmąstome savo nuveiktus darbus? Kiek iš jų yra susiję su kitų gerove? Kiekvienas atsakys skirtingai, nes tai jo sąžinės reikalas. Neturėtume pamiršti, kad padarytas gerumas sugrįžta dvigubai, todėl šiuo sunkiu visuomenei laikotarpiu stipriau apkabinkime savo artimą žmogų, dažniau nusišypsokime sutiktam praeiviui – juk tai nieko nekainuoja. Tokiu būdu mes tik praturtinsime savo sielas, didesnis džiaugsmas aplankys Dangų.

Visoje Lietuvoje organizuojamoje akcijoje „Gerumas mus vienija“ jau antri metai aktyviai dalyvavo ir Igliaukos Anzelmo Matučio vidurinės mokyklos ateitininkų kuopa „Saulėtekis“, kuriai vadovauja globėja Zita Janulevičienė. Likus savaitei iki šv. Kalėdų, jaunosios ateitininkės rinko aukas už simbolines žvakeles. Žvakutes, pažymėtas specialiu „Caritas“ ženkleliu, už auką įsigijo moksleiviai, mokytojai, įstaigų darbuotojai. Pinigai, kuriuos suaukojo dosnūs ir geraširdžiai igliaukiečiai, bus skirti įsigyti kanceliarinėms prekėms nepritekliuje gyvenantiems vaikams.

Dar kartą įsitikinome, kad gerumo sėkla daugelio širdyse sėjama mažais gerumo darbais, kurie stokojančiam tampa stebuklu.

Ieva GLUŠAUSKAITĖ,
Igliaukos Anzelmo Matučio vidurinės mokyklos ateitininkė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija