„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. kovo 12 d., Nr.3 (124)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

MUS REMIA

 

Laisvalaikį skiria siuvinėjimui

Bronius VERTELKA

Dovilė Petrulytė

Dovilės Petrulytės darbai
Panevėžio rajono savivaldybės viešosios
bibliotekos Liūdynės filiale

Kauno technologinio universiteto Panevėžio instituto verslo administravimo specialybės ketvirtakursės Dovilės Petrulytės darbų paroda „Kryželių labirintai“, atidaryta Panevėžio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Liūdynės filiale, sulaukė didžiulio susidomėjimo. Atėjusieji į ją ne iš karto patiki, jog tai ne fotografuoti, o kryželiu siuvinėti paveikslai. Studentės kūrinys „Ugnis ir ledas“, vaizduojantis žirgo galvą, taip patiko čigonams, kad jie kelis kartus prašė jį parduoti. Susipažinti su Liūdynėje augusios D. Petrulytės darbais atvykstama net iš Panevėžio.

Siuvinėti Dovilė pradėjo mokydamasi Velžio gimnazijos aukštesnėse klasėse, o dirbti rimčiau – prieš 2-3 metus. Šį pomėgį ji perėmė iš savo artimiausių žmonių:  mama mezga, senelė  mezga ir siuvinėja. Ką verta siuvinėti, Dovilė susiranda per internetą. Paveikslą siuvinėja ne vieną mėnesį. Darbą „Ugnis ir ledas“ pradėjo pernai vasaros viduryje ir baigė prieš šv. Kalėdas. Pirmąją savo kūrybos parodą  D. Petrulytė surengė paraginta mamos ir bibliotekininkės Stanislavos Steponavičienės. Parodai pateikė 27 darbus, kurie jau yra padovanoti. Paveikslą dovanų gavo mama, brolis, kai sukūrė šeimą, draugai, sulaukę naujagimio. Tik artimiausi Dovilės draugai žino, kad ji siuvinėja.  Mergina džiaugiasi, jog gyvena netoli Panevėžio, Liūdynėje, čia pat – tėvai ir seneliai, be to, čia geri žmonės.

D. Petrulytė pradėto darbo nemeta, nors šis pomėgis užima daug laiko. Visas Dovilės laisvalaikis prabėga siuvinėjant. Dirbdama ji atsipalaiduoja, jaučia malonumą. Įdomiausia jai, kai pradeda ryškėti vaizdas. Įrėminti paveikslus Dovilė patiki tik šį darbą išmanantiems meistrams.

Liūdynė, Panevėžio rajonas
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija