„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. kovo 12 d., Nr.3 (124)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

MUS REMIA

 

Valančiukai svečiuose pas močiutę Bronę

Igliaukos A. Matučio vidurinės
mokyklos valančiukai svečiuojasi
pas nenuilstančią mezgėją močiutę
Bronę Žičienę

Vieną penktadienio popietę Igliaukos A. Matučio vidurinės mokyklos valančiukai svečiavosi pas močiutę Bronę Žičienę. B. Žičienę galima pavadinti šauniausia Igliaukos močiute. Bronė jau aštuonerius metus mezga kojines, liemenes Marijampolės „Vaiko tėviškės“ namų globotiniams. Kiekvienais metais močiutė numezga po šimtą kojinaičių ir dovanoja našlaičiams.

Pati B. Žičienė neteko mamos būdama dešimties metų. Be jos šeimoje augo dar trys mažamečiai vaikai, todėl Bronytei teko atstoti jiems mamą: ir valgį gaminti, ir ūkyje tvarkytis, ir dvejų metukų broliuku pasirūpinti. Sunki darbų našta slėgė mažos mergaitės pečius, todėl apie  mokslus negalėjo būti jokios kalbos.  Tėvelis pamotės taip ir neparvedė, nes suprato, kad svetima moteris vaikams motinos neatstos. Nelepino gyvenimas Bronės ir užaugusios: reikėjo sunkiai dirbti kolūkyje, durpyne, padėti broliams, rūpintis tėveliu. Visus sunkumus, nepriteklius B. Žičienei nugalėti padėjo tvirtas tikėjimas Dievu.

Pati patyrusi sunkią našlaitės dalią, užauginusi savo ketvertą vaikų, šaunioji močiutė turėdama laisvą valandėlę čiumpa virbalus ir mezga, mezga... Kad bent kiek, kad nors truputėlį palengvintų našlaičių dalią.

Jurgita Spūdienė,
Igliaukos A. Matučio vidurinės mokyklos tikybos mokytoja

Marijampolės rajonas

 

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija