„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. kovo 12 d., Nr.3 (124)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

MUS REMIA

 

Susitikome su Veikliųjų žmonių bendrijos nariais

Veikliųjų žmonių bendrijos vyrai
Igliaukos Anzelmo Matučio
vidurinėje mokykloje apie savo
gyvenimą liudijo ir giesme

Igliaukos Anzelmo Matučio vidurinės mokyklos moksleiviai ir mokytojai susitiko su Tarptautinės veikliųjų žmonių bendrijos nariais, kurie  būdami dvasiškai mirę, atgijo po Dievo prisilietimo ir, pripildyti Šventosios Dvasios jėgos, jaunimui  liudijo apie savo pasikeitusį gyvenimą.

Iš Žilvino liudijimo sužinojome jo gyvenimo istoriją. Paliktas tėvų, jis užaugo internate. Dar paauglystėje pradėjo rūkyti, vartoti alkoholį, vėliau – narkotikus. Ėmėsi vogti, kad turėtų pinigų kvaišalams, pramogoms ir jau būdamas penkiolikos metų atsidūrė nepilnamečių  pataisos namuose. Laisvėje ilgai neužsibūdavo – už vagystes, plėšimus ir muštynes sugrįždavo atgal į įkalinimo įstaigas. Ir taip tęsėsi visus dvylika metų... Didelis noras keistis, meilė šeimai Žilviną atvedė prie Dievo, kurio dėka jis tapo visai kitokiu žmogumi – jau šešeri metai Žilvinas gyvena bendrystėje su Dievu, mokyklose, įkalinimo įstaigose pasakoja apie savo gyvenimo klystkelius ir visus ragina gyvenimą pavesti Viešpačiui, neieškoti laimės kvaišaluose ir  malonumuose.

Mečislovas užaugo šeimoje, kuri jį griežtai auklėjo. Nuo dešimties metų lankė sporto mokyklą, svajojo apie bokso trenerio karjerą. Tačiau muštynės gatvėje, vagystės, narkotikai, troškimas prabangesnio gyvenimo, saitai su nusikalstamo pasaulio grupuotėmis jauną vaikiną atvedė į kalėjimą. Mečislovas tapo ne bokso treneriu, bet profesionaliu vagimi, narkomanu, gyvenančiu ne pagal Dievo, bet pagal savo įstatymus. Tik vieno draugo, pastoriaus ir Jėzaus dėka Mečislovui pavyko pasikeisti, išsivaduoti iš buvusio gyvenimo gniaužtų.

Veikliųjų žmonių bendrijos vyrai savo gyvenimo liudijimais  parodė, kad nei turtas, nei pinigai, nei kvaišalai žmogaus nepadaro laimingu, atvirkščiai – suteikia tik daug skausmo. Laimę suteikia tvirtas  tikėjimas Viešpačiu, kuris kiekvieną iš mūsų asmeniškai kviečia tarpusavio meilei ir bendrystei.

Jurgita Spūdienė,
Igliaukos A. Matučio vidurinės mokyklos tikybos mokytoja

Marijampolės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija