„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. lapkričio 19 d., Nr.11 (132)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

„Meilė – Dievo dovana“

Ernesta Stirbytė,

Don Bosko ateitininkų kuopos vadovė

Vakaro vedėjai

Renginio organizatoriai
su padėkos raštais

Jaunieji šlovintojai

Lapkričio 6 dieną Tauragės Švč. Trejybės parapijos jaunimas bei Don Bosko kuopos ateitininkai pakvietė jaunus žmones dalyvauti Tauragės dekanato jaunimo šventėje „Meilė – Dievo dovana“.

Šis renginys Tauragės dekanato ir aplinkinių miestų jaunimui buvo tarsi raginimas atsigręžti į tikrąsias gyvenimo vertybes ir iš naujo atrasti meilės sampratą. Nuoširdžiai džiaugiamės, jog į mūsų kvietimą atsiliepė daugiau nei šimtas jaunų širdžių. Tą dieną Tauragės parapijos namai alsavo jaunų širdžių tikėjimu ir galybe. Bendra malda, giesme Dievą šlovino ir džiaugėsi Jo žodžio šviesa jaunimas iš M. Mažvydo, Šaltinio, Aušros, Tarailių, Jovarų, Žygaičių, Lauksargių mokyklų, Gargždų ateitininkai ir Skaudvilės jaunimėlis.

Po Telšių vysk. V. Borisevičiaus kunigų seminarijos vicerektorius kun. V. Ačo katechezės bei meilės aspektų apmąstymo grupelėse jaunimas buvo kviečiamas į ,,Gerumo akciją“. Programos organizatorių buvo numatyta evangelizacinė misija Tauragės gatvėse – įrodant, kad mūsų mieste yra gyvas tikintis jaunimas, kuris moka nešti tikėjimą, viltį ir meilę. Tačiau Dievas šią akciją pakoregavo atsiųsdamas lietų.

Vėliau vyko pagrindinė Tauragės dekanato jaunimo šventės dalis – Eucharistijos šventimas. Šv. Mišių metu pamokslą sakė Telšių jaunimo centro vadovas V. Daujotis. Tai buvo nuostabi Dievo dovanota akimirka, kai kiekvienas galėjome pajusti jaunatvišką veržlumą, trumpam sustoti ir už viską padėkoti. O jaunimo choro vienu balsu giedamos giesmės – skambėjo kaip padėka Dievui už meilės dovaną žmogui.

Vakare programos vedėjai (ateitininkai Julija, Laura ir Dominykas), pasipuošę tautiniais rūbais, jaunimą pakvietė padūkti į liaudišką vakaronę. Čia netrūko liaudiškų šokių, dainų ir žaidimų, kuriuos dovanojo L. Kiltinavičienė ir Tauragės kultūros rūmų kolektyvas.

Tauragė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija