„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2010 m. lapkričio 19 d., Nr.11 (132)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Seminarijų naujienos

Tarpseminarinis krepšinio turnyras

Klier. Robertas Moisevič

Tarpseminarinio krepšinio
turnyro dalyviai

Sporto šventė prasidėjo šv. Mišiomis
lotynų kalba, kurioms vadovavo
Rygos seminarijos rektorius
kun. Pauls Klavinš (Pauls Kļaviņš).

Krepšinio turnyro akimirkos

Spalio 23 dieną Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijoje įvyko tarpseminarinis krepšinio turnyras.

Jau daug metų Vilniaus seminarijoje yra organizuojama sporto šventė, į kurią suvažiuoja Kauno, Telšių ir Rygos seminarijų klierikų komandos. Iki 2008 metų buvo organizuojamas krepšinio turnyras, kurį tais metais pakeitė futbolas, o vėliau tinklinis. Šiais metais vėl sugrįžta prie krepšinio. Ši turbūt populiariausia sporto šaka Lietuvoje seminaristams yra daugiau nei žaidimas – tai visų pirma galimybė susitikti, užmegzti draugystės ryšius, pabendrauti ir kartu pasimelsti.

Sporto šventė prasidėjo šv. Mišiomis lotynų kalba, kurioms vadovavo Rygos seminarijos rektorius kun. Pauls Klavinš (Pauls Kļaviņš). Po pusryčių turnyro dalyvius pasveikino šventės organizatoriai – Vilniaus seminarijos sporto ministrai Egidijus Tubelis ir Aleksandras Gaičauskas, pacitavę popiežiaus Benedikto XVI žodžius: Su užsidegimu ir moraliniu dėmesingumu praktikuojamas sportas ypatingai jaunimui yra sveikų varžybų, fizinio ugdymo, žmogiškų ir dvasinių vertybių mokykla bei asmeninio augimo priemone.

Vilniaus kunigų seminarijos rektorius kun. Žydrūnas Vabuolas turnyro dalyvius kvietė rungtyniauti dvasinėse rungtynėse, kurių tikslas – ne sau pelnyti taškus, bet į „priešininkų“ krepšį įmesti kuo daugiau dvasinės vertės taškų, tuo būdu juos praturtinant.

Po rektoriaus kalbos kiekvienai komandai buvo įteikta atminimo dovana – nuotraukų koliažas, kuriame atsispindi paskutiniųjų penkių tarpseminarinių krepšinio turnyrų akimirkos. Prieš pradedant krepšinio rungtynes seminarijos rektorius simboliniu kamuolio metimu atidarė turnyrą.

Krepšinio varžybos vyko dviem etapais. Iki pietų visos komandos sužaidė tarpusavio rungtynes, o popiet vyko finalinės kovos. Prieš mažąjį ir didįjį finalą dar buvo surengtas tritaškių konkursas, kuriame nepralenkiamas buvo Vilniaus seminarijos klierikas Stanislav Valiukevič.  Įtemptose finalinėse rungtynėse pergalę iškovojo ir po kelių metų pertraukos tarpseminarinio krepšinio turnyro nugalėtoja tapo Vilniaus seminarijos komanda. Laimėtojams nusileido Telšių seminaristai, treti liko kauniečiai, o svečiai iš Latvijos užėmė ketvirtą vietą. Rezultatyviausiu turnyro žaidėju tapo Kauno seminarijos auklėtinis Paulius Kontrimas. Apdovanojimų ceremonijoje pirmosios trys komandos buvo apdovanotos taurėmis, o ketvirtą vietą užėmusiai Rygos komandai įteiktas tortas. Turnyras buvo užbaigtas „Salve Regina“ giesme ir kun. Ž. Vabuolo palaiminimu.

Vilnius
Klier. Povilo SLAMINIO  nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija