„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. gegužės 13 d., Nr.5 (138)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Atvirų durų popietė gimnazijoje

Levita Kiverienė

Kalba Marijonų gimnazijos direktorius
kun. dr. Vytautas Brilius MIC

Gegužės 5 dieną Marijampolėje į atvirų durų popietę rinkosi būsimieji penktokai ir jų tėveliai,  ketinantys mokytis Marijonų gimnazijoje. Tai buvo gera proga svečiams pabendrauti su direktoriumi kun. dr. Vytautu Briliumi MIC, pavaduotoja ugdymui Roma Raškevičiene, mokytojais, daugiau sužinoti apie gimnaziją.  

Direktorius papasakojo apie gimnaziją, priminė jos istoriją, atsakė į tėvų klausimus. Ši mokymo įstaiga įkurta dar 1923 metais, 1940 metais okupantų buvo uždaryta. Mokyklos veikla atgaivinta tik 1997 metais kunigų marijonų iniciatyva. 2007 metais atgaivintas ir gimnazijos statusas. Jau išleistos šešios abiturientų laidos. Gimnazija nedidelė – mokosi 395 mokiniai.  

Pavaduotoja ugdymui Roma Raškevičienė papasakojo apie aukštus gimnazijos mokinių pasiekimus ir laimėjimus konkursuose, olimpiadose, puikiai išlaikomus brandos egzaminus. Priminė būsimiems penktokams apie įstojimo į gimnaziją sąlygas, kvietė mokytis jaukioje, saugioje, tolerantiškoje, katalikiškoje aplinkoje.

Svečiams koncertavo gimnazijos dainininkai ir šokėjai, parengti mokytojų Eglės Tiškienės, Jolitos Lukšienės, Birutės Stankienės.

Tikimės, kad gimnazijoje apsilankę būsimi penktokai ir jų tėvai gavo pakankamai informacijos apie gimnaziją, tad rudenį sulauksime gausaus būrio mokinių.  

Marijampolė
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija