„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2011 m. gegužės 13 d., Nr.5 (138)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Tarptautinis festivalis–konkursas „Skambančios spalvos“

Rūta Averkienė

Tarptautinio festivalio-konkurso
„Skambančios spalvos“ dalyviai
ir rengėjai

Varėnos muzikos mokyklos sienos pasipuošė daugiau kaip šimtu penkiasdešimt jaunųjų tapytojų piešinių, o visą dieną skambėję gražiausios lietuvių kompozitorių sukurtos melodijos kūrė šventinę nuotaiką.

Šis festivalis-konkursas priklauso ciklui renginių, kurie populiarina ir neleidžia praeitin nueiti iškilioms lietuvių meno ir kultūros asmenybėms bei datoms. Šis – jau trečiasis, skirtas Varėnos muzikos mokyklos 45-osioms įkūrimo metinėms. Jame dalyvavo ne tik Varėnos ir kitų Lietuvos mokyklų, bet ir Rusijos, Baltarusijos, Latvijos, Italijos jaunieji talentai.

Mokiniai piešė paveikslus „Mano mylimiausio mokytojo portretas“ bei „Mano mokykla lietuviškame peizaže“, o jaunieji atlikėjai atliko lietuvių pedagogų – kompozitorių kūrinius.

Renginys prasidėjo parodos atidarymu. Jo metu padėkomis buvo apdovanoti geriausių piešinių autoriai. Mokytojo portretą „Mokytojo Vytauto portretas“ geriausiai nupiešė Austėja Dapkutė iš Šakių meno mokyklos. Antroji vieta už piešinį „Mano mokytojas“ skirta Mikeliui Roberts iš Latvijos, trečioji vieta – portretą „Mokytojo paslaptis“ nutapiusiam Žilvinui Martinkui iš Garliavos meno mokyklos Vilkijos filialo.

Nominacijoje „Mokyklos peizažas“ pirmoji vieta skirta Sviatoslavui Bogomolovui iš Sankt Peterburgo (Rusija), antroji – Liudmilai Žmindai iš Ščiučino (Baltarusija), trečioji vieta – Viktorijai Sultanovai iš Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklos.

Už kūrybiškumą buvo apdovanota Milda Vaištaraitė iš Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklos, už techniką – Ieva Maskoliūnaitė iš Dusetų meno mokyklos bei Rimvydas Kušnerovas iš Alytaus meno mokyklos. Pagerbti ir jauniausi dailininkai – šešiametis Tauras Giedraitis iš Šilalės meno mokyklos ir aštuonmetė Lėja Danielė, Vilniaus menų studijos mokinė. Už kūrybinę perspektyvą padėka apdovanota Viktorija Maciulevičiūtė iš Varėnos muzikos mokyklos.

Vėliau festivalis tęsėsi mokyklos koncertų salėje. Čia vyko muzikinė „Skambančių spalvų“ dalis. Festivalio dalyvius ir svečius pasveikino mokyklos direktorė Nijolė Pavasarienė, Varėnos rajono savivaldybės meras Elvinas Jankevičius.

Festivalyje sugebėjimus pademonstravo penkiasdešimt jaunųjų pianistų. Jaunuosius muzikus vertino garbinga komisija: A. E. Radvilaitė (pirmininkė), G. Aleksandravičienė, L. Grigaitienė ir L. Tiškienė.

Paskui vyko konferencija, kurios metu buvo perskaityti pranešimai „Lietuvos muzikos ir meno mokyklų atsiradimas, jų istorija ir problematika“. Pranešimus skaitė Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos vyr. mokytoja Jurga Varnaitė-Bliuvienė, Varėnos muzikos mokyklos direktorės pavaduotoja Dalia Šemeškienė-Kleponytė, Garliavos meno mokyklos mokytoja Aušra Urbikienė ir dailės pedagogė Virginija Armanavičienė.

Festivalį „Skambančios spalvos“ vainikavo pianistų ir solistų laureatų apdovanojimai.

Varėna
Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija